Drašković i Radonjić eliminisani, ništa od OI

Drašković izgubio od Engleza Kaluma Smita i na taj način je izgubio šanse da se plasira na Olimpijske igre u Londonu. Radonjić poražen od Tervela Puleva...
60 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 16.04.2012. 19:21h

Crnogorski boks je spao na niske grane - na svjetskim i evropskim prvenstvima odavno nema velikih rezultata, a u kolikoj je krizi „plemenita vještina” govori i činjenica da nećemo imati predstavnika na Olimpijskim igrama.

Šansu, makar teoretsku, da budu nasljednici Milorada Gajovića, jedinog boksera koji je pod crnogorskom zastavom nastupio na najvećoj svjetskoj smotri u Pekingu 2008. godine, imali su Boško Drašković i Marko Radonjić. I obojica su se oprostila od sna o Londonu u osmini finala kvalifikacionog turnira u turskom Trabzonu.

Drašković je poražen od Engleza Kaluma Smita sa 18:8. Momak koji je prije dvije godine bio srebrni na Igrama Komonvelta u kategoriji do 69 kilograma, a donedavno nastupao u konkurenciji šest kilograma težih protivnika, lako je izašao na kraj sa 25-godišnjim Nikšićaninom.

Iako je u Trabzonu prvi put nastupio u poluteškoj kategoriji, momak iz Ejntrija, sela u blizini Liverpula, prvu rundu je dobio sa 5:3, a nakon druge sve dileme su bile riješene, jer je rezultat bio 12:6.

Drašković je i u 3. rundi bio nemoćan, pa je na kraju doživio ubjedljiv poraz.

Selektor Dragan Đuričković još jednom je za poraz okrivio sudije.

"Izgubio je, ali je po meni bio oštećen. Sudije su, kao i protiv Mladena Peneva iz Bugarske, bile uz Smita, koji je, valjda zbog zemlje domaćina Olimpijskih igara, favorizovan", rekao je Đuričković agenciji MINA.

Radonjić, sa druge strane, praktično nije ni imao šansi da se domogne OI, jer od 15 boraca u teškoj kategoriji (do 91 kilogram) samo jedan ide u London.

Da stvar bude još teža, 21-godišnji bokser Podgorice već u 1. kolu je naletio na dvostrukog uzastopnog vicešampiona Evrope, Tervela Puleva.

Neizvjesnosti nije bilo, 29-godišnji Bugarin je slavio sa 12:3 (po rundama 3:1, 6:1, 3:1).

"Radonjić je periodično dobro vodio meč, ali Pulev je mnogo iskusniji borac da bi sebi dozvolio kiks protiv mnogo mlađeg protivnika", zaključio je Đuričković.

Bonus video: