Tarantino otkrio sadržaj svog novog filma

Prema iskazima brojnih blogera koji tvrde da su imali priliku da pročitaju scenario, priča prati neobično savezništvo bivšeg roba Đanga i neobičnog lovca na glave Kinga Šulca
142 pregleda 0 komentar(a)
Django Unchained, Kventin Tarantino, Foto: Filmofilia.com
Django Unchained, Kventin Tarantino, Foto: Filmofilia.com
Ažurirano: 16.04.2012. 19:03h

Američki reditelj Kventin Tarantino otkrio je da je njegov novi film "Django Unchained", čije je snimanje počelo u januaru ove godine, vestern čija se radnja odvija na američkom jugu sredinom 19. vijeka, netom uoči izbijanja građanskog rata, piše britanski "Guardian".

Prema iskazima brojnih blogera koji tvrde da su prošle godine imali priliku da pročitaju Tarantinov scenario, priča prati neobično savezništvo bivšeg roba Đanga i neobičnog lovca na glave Kinga Šulca.

"Radnja se odvija na američkom jugu dvije godine prije izbijanja građanskog rata (1861. do 1865.). Đanga, kojeg glumi Džejmi Foks, istorija brutalnih odnosa s bivšim vlasnicima vodi u savezništvo s lovcem na glave Šulcom (Kristof Volc).

Šulc je u potrazi za ubojitom braćom Britl, a do njegove lovine ga može dovesti jedino Đango. Zauzvrat, Šulc će ga osloboditi kako bi mogao da se vrati na plantažu gdje je još uvijek u ropstvu zatočena njegova žena Brumilda", stoji u sinopsisu filma.

Radnja filma se odvija na američkom jugu dvije godine prije izbijanja građanskog rata

Nakon što uhvate braću Britl, Šulc oslobađa Đanga. No, njih dvojica odlučuju da se ne razdvajaju, već Šulc umjesto toga nastavlja potragu za najtraženijim kriminalcima juga s Đangom kao pomoćnikom. Đango je i dalje fokusiran na samo jedan cilj: pronalazak i spašavanje Brumilde (Keri Vošington).

Njihova potraga ih naposljetku dovodi do Kelvina Kendija (Leonardo Di Kaprio), vlasnika plantaže "Candyland" (zemlja slatkiša), gdje Ejs Vudi (Kurt Rasel) trenira robove za borbu 'prsa u prsa'.

Lažno se predstavljajući, Šulc i Đango ulaze na plantažu, gdje izazovu sumnjičavost Stivena (Semjuel L. Džekson), Kendijevog "kućnog roba od povjerenja". Da bi oslobodili Brumildu i pobjegli, Šulc i Đango moraju da odaberu između nezavisnosti i solidarnosti, između žrtvovanja i opstanka...".

Glumački sastav takođe čine Don Džonson kao vlasnik plantaže Spenser "Big Daddy" Benet, Majkl Vilijams, Volton Gogins i rep muzičar RZA.

Bonus video: