NAČISTO NA TV VIJESTI

"U Vodovodu ima zaposlenih koji ne rade, to su partijski aktivisti"

U debati učestvuju: Slaven Radunović, nosilac liste "Sve za moj grad" koju čine Demokratski front (DF) i Socijalistička narodna partija (SNP), Ivan Vujović, noslilac liste Građanskog saveza za promjene koji čine Socijaldemokratska partija (SDP) i Demos, Vladimir Čađenović, nosilac liste koalicije "Podgorica za 21. vijek" koju čine Demokratska Crna Gora i Građanski pokret URA i Boris Mugoša, drugi na listi "Socijaldemokrate - Ivan Brajović - dosljedno za Podgoricu"
236 pregleda 0 komentar(a)
načisto, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
načisto, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Ažurirano: 05.04.2019. 00:01h

Tok emisije:

21:40 Radunović tvrdi da je rasla cijena vode u Podgorici da bi se mogli isplaćivati partijski aktivisti koji se vode da rade u Vodovodu, a ustvari su samo zaduženi za biračka mjesta na dan izbora.

21:32 Vujović je naveo primjer Vodovoda kao personifikaciju partijskog zapošljavanja, a Radunović tvrdi da je tokom izbornog dana tamo i štab DPS.

21:25 Čađenović kaže da je vlast vodila Podgoricu tako što joj je ubijala dušu i soliter pored hotela Podgorica nazvao "pendrekom".

21:24 Radunović navodi da nova vlast planira da promijeni ime Karađorđeve ulice i da je imenuju po Knjazu Danilu.

21:20 Vujović je optužio SD da vrši pritisak na ljude i poručio da će ljudi koji to rade i zbog toga odgovarati.

21:15 Mugoša nije želio da komentariše to što Miomir Mugoša učestvuje u kampanji Demokratske partije socijalista, iako najavljuju da će formirati koaliciju nakon izbora. 

On tvrdi da nova gradska vlast nije ni htjela da radi soliter u bloku V. Mugoša kaže da mu estetski ne prija kako izgleda soliter pored hotela Podgorica.

"Podgorica treba da se širi, a ne da se sužava ili ide u visinu", smatra Mugoša.

21:10 Vujović kaže da se na planiranju prostora najviše vidi bahatost vlasti. On je skandaloznim ocijenio zakon koji je oduzeo opštinama nadležnosti vezane za planiranje. 

21:08 Čađenović smatra da bi se projekat zoološkog vrta višestruko isplatio, a Radunović je odgovorio da to nisu isplativi projekti ni u Njujorku ni Beogradu, a kamoli u Podgorici.

Nosilac liste koalicije "Za 21. vijek" je optužio DF da napada opoziciju dan nakon što pozove na nenapadanje.

21:03 Radunović tvrdi da je potrebna samo volja i dobra vlast da bi se stvorili bolji uslovi za medicinske sestre i ljekare. On je kazao da je zoološki vrt nerealan projekat, jer samo prebacivanje poklonjenog lava iz Kenije bi koštalo 300 hiljada eura.

20:55 Mugoša kaže da se ne može obećavati ono što nije u nadležnosti gradske uprave, kao što je bolnica. On navodi da je osnovno pitanje ko će raditi u toj bolnici i kako će se naći novac za gradnju.

20:50 Vujović ističe da su obrazovanje i zdravlje elementarne potrebe građana i da svaka odgovorna vlast mora o tome da vodi računa. On navodi primjer Siti kvarta gdje se grade samo zgrade, a ništa od pratećeg sadržaja. 

20:40 Radunović kaže da nova gradska uprava mora početi da rješava stvari na sistematski način. "Svaka zgrada mora da se gradi sa podzemnom garažom, bez toga nema dozvole u širem centru Podgorice. Treba napraviti parkove, a ispod toga podzemne garaže da se rastereti centar grada. Kad gradski saobraćaj počne da funkcioniše, biće manje potrebe za taksi vozilima", navodi Radunović.

On kaže da je gradska bolnica apsolutni prioritet.

20:38 Mugoša kaže da treba reskonstruisati postojeće ulice i izgraditi nove, te da treba uvesti i elektronsku kartu za gradski prevoz. "Ovaj grad se širi nenormalnom brzinom, ima dana kada je pola Crne Gore u Podgorici"

20:28 Vujović ističe da se građani ne konsultuju i da se donošenje odluka svodi na hermetičan postupak. On obećava da će otvoriti sistem za građane i strukovna udruženja, ali da će u planiranje uključiti čak i one koji u tom trenutku budu opozicija. Vujović navodi da će prvo riješiti pitanje gradskog prevoza i saobraćajnih čepova.

20:24 Čađenović navodi da je rok za Gradsko pozorište oktobar 2018. ali da nema te osobe koja vjeruje da će to do tada biti završeno.

20:19 Radunović navodi primjer da Narodna kuhinja Glavnog grada radi gore od one Mitropolije koja ima značajno manja sredstva.

20:15 Mugoša navodi da su Socijaldemokrate građanima ponudili ono što su uradili u prethodnom periodu dok su bili na vlasti.

20:10 Vujović kaže da zbog potreba i interesa Demokratske partije socijalista imamo dva izborna ciklusa u nešto više od mjesec dana.

20:07 Čađenović kaže da je njihova kampanja počela odmah posle parlamentarnih izbora. 

20:04 Predstavnici opozicije su se složili da je već standardno ponašanje predstavnika DPS da ne dolaze na suočavanje.

Ne propustite najnovije izdanje emisije Načisto.

Ovog četvrtka tema emisije koju vodi Petar Komnenić je lokalni izbori u Podgorici 27. maja.

U debati učestvuju: Slaven Radunović, nosilac liste "Sve za moj grad" koju čine Demokratski front (DF) i Socijalistička narodna partija (SNP), Ivan Vujović, noslilac liste Građanskog saveza za promjene koji čine Socijaldemokratska partija (SDP) i Demos, Vladimir Čađenović, nosilac liste koalicije "Podgorica za 21. vijek" koju čine Demokratska Crna Gora i Građanski pokret URA i Boris Mugoša, drugi na listi "Socijaldemokrate - Ivan Brajović - dosljedno za Podgoricu".

Načisto pogledajte u četvrtak 24. maja od 20 sati na TV Vijesti.

Preporučujemo za Vas