Startuje plej-of odbojkašica: Gradski derbi u Podgorici

S obzirom na prikazano u ligaškom dijelu prvenstva, očekivanja su da će se u finalu naći Luka Bar i Budućnost, finalisti ovogodišnjeg Kupa Crne Gore
0 komentar(a)
Ažurirano: 14.04.2012. 09:28h

Prvim utakmicama polufinala plej-ofa, odbojkaško prvenstvo dama danas ulazi u završnu fazu – u razigravanju za titulu ulaze Luka Bar, Budućnost Zetatrans, Morača i Rudar.

S obzirom na prikazano u ligaškom dijelu prvenstva, očekivanja su da će se u finalu naći Luka Bar i Budućnost, finalisti ovogodišnjeg Kupa Crne Gore, u kojem su Baranke, na finalnom turniru u Budvi, slavile sa ubjedljivih 3:0.

Ova dva tima su i najviše pokazala u ligaškom dijelu prvenstva, Luka Bar je upisala svih 16 pobjeda, Podgoričanke su doživjele dva poraza, upravo od Luke Bar, ali znatno teže nego u Kupu (u Podgorici je bilo 1:3, u Baru 3:2 za domaćina).

Morača je naprijatnije iznenađenje, sa samo četiri poraza u ligaškom dijelu prvenstva, dva maksimalna od Luke Bar i dva od Budućnosti, uz po jedan izgubljen set. U Morači vjeruju da gradski derbi u polufinalu mogu da učine zanimljivim i neizvjesnim.

Rudar će, na papiru, potpuni autsajder u duelu sa Lukom Bar u drugom polufinalu. Pljevljakinje su svih šest poraza doživjele od ekipa koje su bile bolje plasirane na tabeli, Luke Bar, Budućnosti i Morače.

Zbog zauzetosti „Topolice“ (igra se kvalifikacioni turnir juniora za odlazak na Evropsko prvenstvo), Luka Bar će od 17 časova dočekati Rudar u sali OŠ „Jugoslavija“, dok dva sata kasnije u sali Medicinske škole u Podgorici igraju Budućnost Zetatrans i Morača.

U polufinalu se igra do dvije pobjede.

Od titule se već oprostio Galeb.

Bonus video: