Velika nagrada Bahreina će biti održana

"Tamo (U Bahreinu) se ništa se ne dešava. Znam ljude koji tamo žive i sve je vrlo mirno i tiho", kazao je Eklston.
0 komentar(a)
Bahrein, Foto: Reuters
Bahrein, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.04.2012. 13:15h

Prvi čovjek Formule 1 Berni Eklston izjavio je danas da će trka za Veliku nagradu Bahreina biti održana kako je i planirano i da su timovi "srećni" što putuju u tu zemlju Persijskog zaliva.

Eklston je to rekao nakon sastanka sa predstavnicima timova uoči trke u Kini i dodao da vjeruje da je situacija u Bahreinu dovoljno stabilna da bi se takmičenje održalo.

"Tamo (U Bahreinu) se ništa se ne dešava. Znam ljude koji tamo žive i sve je vrlo mirno i tiho", kazao je Eklston.

Prije obraćanja Eklstona medijima u Kini, Svjestka automobilska federacija (FIA) saopštila je da će trka biti održana uprkos političkoj nestabilnosti u ostrvskom kraljevstvu.

Prošlogodišnja trka u Bahreinu je otkazana zbog antivladinih

protesta šitske populacije. Nemiri na ostrvu u Persijskom zalivu prijetili su da poremete i ovogodišnje takmičenje jer je u posljednjim sukobima demonstranata i snaga bezbjednosti poginulo oko 50 ljudi.

Ipak, Eklston smatra da su uslovi za održavanje trke bezbjedni i da će Formula 1 poštovati odluku FIA.

"Drago mi je da je naša pozicija jasna. Mi ne želimo da se miješamo u politiku. Dolazimo, kao što smo došli i ovdje (u Kinu) - da se trkamo", kazao je Eklston.

FIA je u saopštenju navela da je njen prvi čovjek Žan Tod posle prošlogodiošnjeg otkazivanja trke putovao u Bahrein i razgovarao sa predstavnicima pobunjenih Šita, parlamenta, vlade i kraljevske porodice.

Tod je u izvještaju naveo da su sve strane zainteresovane da se ovogodišnja trka održi, kao i da Svjetska federacija ima izvještaje o bezbjednosnoj situaciji na osnovu koje je odlučila da se trka održi.

Velika nagrada Bahreina je na programu 26. aprila na stazi Sakhir.

Bonus video: