Sport Klub onemogućava TV prenose Formule 1 u Crnoj Gori

Sport Klub Prime je vlasnik prava za prenosa F1 za područje Srbije i Crne Gore. Kod nas je vidljiv jedino na srbijanskom Total TV
435 pregleda 0 komentar(a)
Formula 1  Malezija, Foto: Beta/AP
Formula 1 Malezija, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 13.04.2012. 12:56h

Ljubitelji Formule 1 u našoj zemlji, kojih je priličan broj, dovijaju se na razne načine da bi uživali u prenosima GP trka.

Za sad jedino je moguće da tzv. sharing- om, odaberu neki od satelitskih kanala koji prenose trke F1. Skupa TV prava nijedna TV kuća u Crnoj Gori nije u prilici da plati.

Italijanski RAI kodira kanal na kojem prenosi trke “najbržeg cirkusa“, dok njemački RTL koji imaju korisnici Montenegro kabla po nalogu Sport Kluba, mora biti pokriven, piše crnogorski magazin Auto.

Kako piše ovaj magazin, Sport Klub Prime je vlasnik prava za prenosa F1 za područje Srbije i Crne Gore. Kod nas je vidljiv jedino na srbijanskom Total TV. Ali vlasnici ne žele da Sport Klub Prime uvrste u ponudu crnogorskim operaterima.

Tako se vlasnici ovog kanala, piše magazin Auto, ponašaju kao silne paše: ne daju kanal operaterima, a prijetnjom tužbama traže od tih istih operatera da zatamnjuju sliku njemačkog RTL dok traju treninzi i trke.

Iz Montenegrokabla su kazali magazinu Auto da su bili spremni da plate da se uvrsti kanal, bez uspjeha. Isti ishod imala je i žalba Agenciji za radiodifuziju kojoj su ukazali na ovaj paradoks. Crnogorski regulator ostao nijem na njihove žalbe.

Navodno, prenosi crnogorski magazin, ne postoji mehanizam kojim se može natjerati Sport Klub da promijeni odluku, a postoji da M- kabl plati paprenu kaznu ako ne ispuni što se od njega traži.

Voljom Sport Kluba u Crnoj Gori je Formula 1 u mraku! Ispaštaju gledaoci, piše magazin Auto.

Treći Gran pri ove sezone vozi se u nedjelju u Kini.

Bonus video: