Pobjednici Stanić i Šćekić

Dvodnevno nadmetanje golfera iz Crne Gore, regiona i Evrope, održano je kao tradicionalni Memorijal Knjaginje Milice, koja je prva organizovala golf turnir na Cetinju 1906., prvi na Balkanu. Turnir je tradicionalno organizovan i povodom Dana crnogorske nezavisnosti
336 pregleda 0 komentar(a)
golf, Foto: Privatna arhiva
golf, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 20.05.2018. 21:49h

Matej Stanić, nova nada crnogorskog i svjetskog golfa, pobjednik je državnog prvenstva koje je u subotu i nedjelju, pod pokroviteljstvom kompanije Luštica bay, održano u Žablju kod Zrenjanina.

Drugo mjesto osvojio je Momir Vicković, a treće Goran Radonjić, koji je prethodnih godina bio crnogorski šampion.

U konkurenciji dama titulu crnogorske prvakinje odbranila je Slobodanka Šćekić, drugo mjesto zauzela je Silvana Lučić, a treće Marina Maljević.

Pored državnog prvenstva u Žablju je održan i Montenegro Open, koji je pored crnogorskih okupio četrdeset osam golfera, iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Švajcarske.

Matej Stanić je bio i ukupni pobjednik ovog turnira, dok je u konkurenciji dama to mjesto osvojila bivša srpska reprezentativka Tamara Palkovljević. Prvo mjesto na turniru u konkurenciji Stableford neto, osvojio je još jedan crnogorski golfer, Velizar Marković iz Mojkovca, drugi je bio Nenad Stanić, Matejev otac, a treći Rahul Sen Gupta iz Švajcarske.

U konkurenciji dama prema neto bodovanju, prva je bila Ivana Ljubić iz Zagreba, druga Milica Ošap iz Žablja, a treća Marta Ljubić iz Zagreba.

Dvodnevno nadmetanje golfera iz Crne Gore, regiona i Evrope, održano je kao tradicionalni Memorijal Knjaginje Milice, koja je prva organizovala golf turnir na Cetinju 1906., prvi na Balkanu. Turnir je tradicionalno organizovan i povodom Dana crnogorske nezavisnosti.

Organizator i ovog trećeg po redu državnog prvenstva i Montenegro Opena je Golf klub Knjaginja Milica iz Tivta.

Pored kompanije Luštica bay, turnir je podržao i Crnogorski olimpijski komitet, Opštine Tivat i Budva, kompanije Franca, Una Montenegro, Plantaže, Pivara Trebjesa, i brojni drugi.

Bonus video: