Vaso Janjić (35) optužen da je od Ruskinje ukrao dva vozila

Policija u Baru je pronašla ukradena vozila i vratila ih vlasnici koja je nakon krađe raspisala i nagradu za pronalazača
81 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 13.04.2012. 09:57h

Policija u Baru privela je Vasa Janića (35) iz Bara zbog šest krivičnih djela teška krađa, i jednog krivičnog djela teška krađa u pokušaju.

Janić je većinu krivičnih djela počinio na štetu Rusa koji su bili odsutni iz kuća na teritoriji opštine Bar.

“Službenici Kriminalističke policije PJ Bar su, 11. aprila, podnijeli Osnovnom državnom tužiocu u Baru Izvještaj kao dopunu krivičnih prijava podnesenih protiv NN učinioca protiv tri lica zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili više krivičnih djela teška krađa i teška krađa u pokušaju”, navedeno je u saopštenju Uprave policije.

Janičić se sumnjiči da je u naseljima Šušanj, Gornji Šušanj, Bjeliši i Zeleni pojas, u prethodnom periodu, počinilo više krivičnih djela na način što je šravcigerom odvaljivao eloksiranu bravariju i provaljivao u kuće iz kojih je krao LCD televizore, video rekordere, laptopove, mobilne telefone, i ostale vrijedne stvari.

U martu ove godine u naselju Šušanj Janičić je od Ruskinje Ekatarine Bugarov, otuđio i dva skupa vozila, u vrijednosti od 40.000 eura. Janičić je od udate Ruskinje otuđio “mercedes vito” i terensko motorno vozilo, ”land rover frilander”. Ukradena vozila smjestio je u kontejner u naselju Crvena plaža u Baru.

Policija u Baru je pronašla ukradena vozila i vratila ih vlasnici koja je nakon krađe raspisala i nagradu za pronalazača.

Pored Janičuća podnijete su i krivične prijave protiv Kemala Alkovića (46) iz Podgorice i Ranka Janića (47) iz Podgorice za dva krivična djela teška krađa. Janić je potraživan i zbog ranijih krađa zbog kojih je osuđen na godinu dana zatvora.

Aslković i Janić su dolazili iz glavnog grada u Bar kako se osnovano sumnja da bi izvršili provalu u dva prodajna objekta, što su i učinili, i tom prilikom otuđili cigarete i novac.

Bonus video: