Nalaz o smrti Milivoja Terzića još nije gotov

Terzić se nalazio u Istražnom zatvoru zbog sumnje da je učestvovao u reketiranju Ivanke Šarić, majke Darka i Duška Šarića
196 pregleda 0 komentar(a)
ZIKS, Spuž, Foto: Zoran Đurić
ZIKS, Spuž, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 13.04.2012. 07:49h

Crnogorsko tužilaštvo početkom februara dobilo je iz Visbadena nalaze vještačenja hard-diska izuzetog iz nadzorne kamere Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, tokom istrage o smrti pritvorenika Milivoja Terzića iz Pljevalja.

U odgovoru koje je iz tužilaštva dostavljeno “Vijestima” nije saopšteno kakvi su rezultati 6. februara ove godine stigli iz njemačkog Instituta za kriminalistička vještačenja, ali je pojašnjeno da će rezultati ovog i supervještačenja patoloških nalaza, koje je povjereno Medicinskom fakultetu - Univerzitetu u Ljubljani "opredjeliti dalje postupanje tužilaštva u ovom slučaju".

Iz tužilaštva je “Vijestima” odgovoreno da su istog dana kad je Terzić pronađen mrtav napravili uviđaj, sačinili zapisnik i izdali naloge za obdukciju tijela, a potom i pregled tijela pokojnog Terzića.

“Takođe je pribavljeno mišljenje stručnog lica radi pojašnjenja određenih s pitanja kao i više izvještaja Kliničkog centra Crne Gore i Forenzičkog centra u Danilovgradu. Posredstvom Uprave policije - Ispostave Danilovgrad pribavljena su obavještenja od građana - lica koja su bila smještena u sobi sa pokojnim Terzićem", piše u odgovoru tužilaštva, koje je potpisala viši državni tužilac Vesna Jovićević. Slovenački patolozi su na supervještačenje dobili dva različita nalaza o Terzićevoj smrti, koje su sačinili prof. dr Miodrag Šoć i doc. dr Dragana Čukić.

Šoć ostao pri mišljenju da je mladić zadavljen

Šoć je u obdukcionom nalazu, navodno, ostao pri mišljenju da je mladić zadavljen, ali nigdje nije decidno napisao da se radi o ubistvu, dok Čukićeva koja je obavila spoljnji pregled tijela nije isključila mogućnost samoubistva.

Terzić se nalazio u Istražnom zatvoru zbog sumnje da je učestvovao u reketiranju Ivanke Šarić, majke Darka i Duška Šarića

Terzić se nalazio u Istražnom zatvoru zbog sumnje da je učestvovao u reketiranju Ivanke Šarić, majke Darka i Duška Šarića. On je, navodo, lažno se predstavljajući preko telefona kao predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, uzeo od majke Šarića 300.000 eura.

Njegovo beživotno tijelo pronađeno je 14. novembra obješeno o zaštitnu rešetku sobe istražnog zatvora u Spužu, a smrt je nastupila dok su ostali zatvorenici iz te ćelije bili u šetnji.

Sobu dijelio sa Ivom Menzalinom

Imena pritvorenika, koji su sa pokojnim Terzićem bili u sobi, Uprava ZIKS-a drži u tajnosti, ali prema nezvaničnim informacijama Pljevljak je bio u društvu sa Ivom Menzalinom optuženim za ratne zločine, Branislavom Kopitovićem iz Bara, koji je na prelazu Vraćenovići uhapšen sa 68,7 kilograma marihuane.

U sobi su tada još bili Cetinjanin Željko Martinović, koji je uhapšen u okviru policijske akcije „Konte“ zbog sumnje da je bio dio međunarodnog krijumčarskog lanca kokaina.

Sa njima u sobi, navodno, bio je i Baranin Marinko Stjepanović, koji se sumnjiči da je nožem nanio fatalne povrede Irfanu Kurpejoviću iz Rožaja i Boško Dedić, koji je označen da je bio član narkogrupe, uhapšene u akciji “Lokal”. Od petorice pritvorenika, koji su u vrijeme smrti Terzića bili sa njim u sobi, dali su svoje izjave, a su bili su i na poligrafu.

Bonus video: