Draškoviću dovoljna bronza

Nadam se plasmanu, jer sam cijelu godinu tome podredio i odustao sam od novca koji bih u Armani Milanu dobio za učešće u Svjetskoj bokserskoj ligi, kaže Boško Drašković
0 komentar(a)
Ažurirano: 13.04.2012. 09:02h

Crnogorski bokseri su bez vize za Olimpijske igre u Londonu, a posljednja prilika je kvalifikacioni turnir u turskom Trabzonu od 14. do 22. aprila.

Naše nade su poluteškaš Boško Drašković i mladi teškaš Marko Radonjić, a sa njima će u Trabzonu biti selektor Dragan Đuričković i trener Radovan Radusinović. Iako danas od 14 sati sa podgoričkog aerodroma kreću za Istanbul, a potom i Trabzon, put našim bokserima neće biti lak. Do Londona, Draškovića čekaju 34 prijavljena kandidata, dok su se u kategoriji do 91 kilogram prijavila 22 borca. U kategoriji do 81 kilogram trojica idu u London, a do 91 kilogram samo pobjednik.

- Biće zaista teško, skoro kao i osvojiti bronzu na Evropskom prvenstvu. Jeste, tačno je da su se sa Svjetskog prvenstva Londona domogli reprezentativci Rusije i Ukrajine, ali će mi do bronze u Trabzonu, i plasmana na Olimpijske igre trebati četiri pobjede. Nadam se plasmanu, jer sam cijelu godinu tome podredio i odustao sam od novca koji bih u Armani Milanu dobio za učešće u Svjetskoj bokserskoj ligi. Tamo se, međutim, bori bez kacige, u pet rundi i drugačiji je sistem bodovanja, pa sam odlučio da učestvujem na amaterskim takmičenjim i prilagodim se onome što me čeka u Trabzonu - kazao je 25-godišnji Boško Drašković.

Nakon što mu je za učešće u Pekingu izmakla samo pobjeda na Svjetskom prvenstvu u Čikagu, Drašković je imao puno uspjeha. Kruna je bila titula na Mediteranskim igrama u Peskari 2009. godine, kada je u finalu pobijedio prvorangiranog sa liste AIBA, Alžirca Abdelhafid Benčalbu (8:4). Ipak, od tada je nastupio i pad mladog Nikšićanina.

- Povrede desne šake i oka su sada iza mene, a usporilo me je to učešće u poluprofesionalnoj ligi. Sada sam zdrav i maksimalno pripremljen, što nijesam bio prije petnaestak dana kada sam slavio na turniru u Skadru. Bila je to dobra provjera, pošto su rivali bili zaista respektabilni, a ja sam slavio nad bokserima iz Egipta i Bugarske. Sada sam rasterećeniji nego prije četiri godine, ili na Svjetskom prvenstvu, kada zbog povreda i drugačijeg sistema rada nijesam bio dovoljno pripremljen. Idem borbu po borbu i nadam se plasmanu među prva tri. Znam da imam kvalitet, pošto je Benčalba kojeg sam lako dobio prvi obezbijedio vizu kao pobjednik Svjetske lige. Uz malo sreće i ja ću ići u London, ali neće biti lako - oprezan je Drašković.

I neće jer jer u Trabzonu vizu traži i prvak Evrope, Irac Džozef Vord, ali za razliku od njega, 21-godišnjem Radonjiću će ipak biti teže, uprkos podatku da su se u teškoj kategoriji prijavila 22 boksera. Samo pobjednik ide dalje, a favorit je Bugarin Tervel Pulev koji je našeg boksera pobijedio u Skadru. No, sve će biti jasnije nakon subotnjeg mjerenja i žrijeba, koji će se obaviti nakon 11 sati.

- I Radonjić je zdrav i pripremljen, jer je u jeku priprema u Skadru pobijedio u dvije teške borbe. Egipćanin Elganam i Uzbekistanac Abdulajev, koje je savladao su respektabilni borci. Radonjić ima klasu za pobjedu, uz malo sreće, jer ne treba zaboraviti da je na Evropskom prvenstvu u Ankari pobijedio i Francuza Džona Mbumbu, osvajača medalja sa najvećih takmičenja. Problem je, međutim, što se u njegovoj kategoriji puno Evropljana plasiralo na OI, pa samo pobjednik u Trabzonu vadi vizu za London - zaključio je Drašković.

Galerija

Bonus video: