Joksimović: Prioritet kvalifikacije za EP

Selektor odbojkaša je naglasio da Crna Gora svoju šansu „vreba iz prikrajka“, navodeći da iz opravdanih i objektivnih razloga vjeruje u uspjeh
0 komentar(a)
Joksimović i izabranici, Foto: Boris Pejović
Joksimović i izabranici, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 12.04.2012. 15:19h

Prioritet muške seniorske odbojkaške reprezentacije Crne Gore ove godine su kvalifikacioni turniri za Evropsko prvenstvo (EP), na kojima će pokušati da osvoji jedno od prva dva mjesta, kazao je selektor Ivan Joksimović.

On je naglasio da Crna Gora svoju šansu „vreba iz prikrajka“, navodeći da iz opravdanih i objektivnih razloga vjeruje u uspjeh.

„Kvalifikacioni turniri za Olimpijske igre pokazali su da imamo kvalitet koji treba da ispliva, uz kvalitetan program i učešća u Evroligama. Smatram da imamo šansu da prođemo barem u baraž za EP. Neće biti lako jer smo u grupi sa Finskom, Grčkom i boljim iz dvomeča Rumunije i Kipra“, rekao je Joksimović agenciji MINA.

On je istakao da sistem takmičenja predviđa dva kvalifikaciona turnira, nakon kojih će pobjednik izboriti plasman na EP, a drugoplasirani u baraž.

„Razlog za optimizam daje nam činjenica da su naši glavni igrači postali nosioci igre u klubovima. Imamo dosta argumenata, samo da svi dođu zdravi na pripreme i uz kvalitetan program bićemo blizu da napravimo korak više u odnosu na predhodne generacije. Imamo svoje adute i iz toga gajimo ambicije“, naglasio je Joksimović.

On smatra da bi učešće u Evropskoj ligi bilo iskorak u povećanju kvaliteta, podsjećajući da je Odbojkaški savez i ove godine bio blizu realizacije te ideje.

Joksimović je istakao da poštuje odluku Vojina Ćaćića da ne igra za Crnu Goru i da je za njega ta priča završena.

„Ćaćić je saopštio svoju odluku i ja je poštujem. Nijesam o tome više razgovarao sa njim ni u klubu. On je dao konačan sud o tome i to poštujem. Niko ne treba da bude u reprezentaciji ukoliko smatra da mu tu nije mjesto. On je kvalitetan igrač i momak, odluku poštujem i ta priča je za mene završena“, rekao je crnogorski selektor.

Prema njegovim riječima, finalna serija prvenstva Crne Gore bila je najkvalitetnija u posljednje tri godine.

„Crnogorska odbojka finalnom serijom pokazala je da polako vraća prepoznatljiv kvalitet koji je imala u periodu zajedničke države kada je dominirala na teritoriji Srbije i Crne Gore“, rekao je Joksimović.

On je istakao da je nedavno završena sezona afirmisala nekoliko talentovanih igrača.

„Pojavilo se dosta mladih igrača, prije svega iz Studentskog centra. Ispravnom strategijom, forsiranjem mladih igrača, taj klub je skrenuo pažnju na sebe organizaciono i kvalitativno. U njihovim redovima ima više perspektivnih i interesantnih igrača. To je klub koji se izdvaja, uz Budućnost koja je perspektivu dokazala kroz finalnu seriju“, istakao je Joksimović.

On je napomenuo da se crnogorski klubovi moraju fokusirati na rad sa mlađim kategorijama...

Bonus video: