Nikšić: Mladić napao policajca jer je htio da ga zaustavi

U prethodnom periodu u Nikšiću je izvršeno više krađa i policija je u cilju njihovog rasvjetljavanja privela devetnaestogodišnjeg K.N.
0 komentar(a)
Ažurirano: 12.04.2012. 14:09h

Nikšićanin M.R. (30) je službeniku policije V.Lj. nanio teške tjelesne povrede, udarivši ga kolima kada je ovaj pokušao da ga zaustavi.

Službenici policije PJ Nikšić su oko 15 časova, u cilju vršenja kontrole lica i pronalaska opojnih droga, pokušali da u naselju Željezare zaustave vozilo kojim je upravljao M.R. Međutim, M.R. se nije zaustavio već je policajca V.Lj. udario prednjim dijelom automobila i nastavio kretanje.

Njegovo vozilo je prinudno zaustavljeno, on lišen slobode, a zamjenik osnovnog državnog tužioca je krivično djelo kvalifikovao kao „sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje“ i nanošenje „teških tjelesnih povreda“, dok je dežurni ljekar konstatovao da je policijskom službeniku V.Lj. slomljena kost lijeve noge u predjelu koljena.

U prethodnom periodu u Nikšiću je izvršeno više krađa i policija je u cilju njihovog rasvjetljavanja privela devetnaestogodišnjeg K.N. koji je priznao da je u prethodnih nekoliko mjeseci izvršio više provalnih krađa. On je iz nekoliko terentnih i putničkih automobila ukrao dva akumulatora, garnituru ključeva, metalnu kučaru za prikolicu, poluglavčinu sa metalnom poluosovinom, kao i veću količinu nafte.

Osim toga on je iz porodične kuće K.R. otuđio motornu testeru koja se nalazila u otključanom pomoćnom objektu u sklopu kuće.

O svemu tome je obavješten zamjenik osnovnog državnog tužioca koji je pomenuta krivična djela kvalifikovao kao teška krađa (dok je otuđenje testere kvalifikovano kao krađa).

Dio otuđenih stvari je pronađen i vraćen vlasnicima a OPS PJ Nikšić će u redovnom postupku procesuirati krivičnu prijavu za navedena krivična djela protiv K. N.

Službenici policije su priveli i devetnaestogodišnjeg O.M. takođe iz Nikšića koji je prije dva dana otuđio motocikl vlasništvo A.N.

Bonus video: