Ako želite da sačuvate brak, izbjegavajte zvocanje

Muškarci, takođe, snose dio krivice, jer im se rijetko desi da daju jasan odgovor na postavljeno pitanje.
59 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 12.04.2012. 10:20h

U članku pod naslovom "Upoznajte ubicu braka", "Volstrit žurnal" upozorava dame da izbjegavaju zanovetanje ukoliko žele da sačuvaju svoj brak.

Zanovijetanje može da bude isto toliko opasno po brak koliko i preljuba ili loše upravljanje finansijama, ističu stručnjaci, navodeći da ova "toksična dinamika" u komunikaciji neizbježno vodi do prekida veze.

"Ljudi prigovaraju zato što imaju osjećaj da neće dobiti to što traže od druge osobe, pa imaju potrebu da im to stalno traže ne bi li na kraju to i dobili", objašnjava psiholog Skot Vecler.

Stručnjaci navode da žene češće zanovijetaju od muškaraca, jer su one po prirodi odgovornije za upravljanje kućom i porodičnim životom.

One su i u stanju da brže uoče problem u braku i kada nešto traže, a ne dobiju odgovor, to je za njih znak da nešto "ne štima". Problem je u tome što stalnim ponavljanjem samo još više pogoršavaju stvar.

Muškarci, takođe, snose dio krivice, jer im se rijetko desi da daju jasan odgovor na postavljeno pitanje. Naravno, muškarac će se truditi da "ne čuje" ženino zvocanje, jer se zbog toga osjeća kao dječak koga majka prekorijeva. Oni se najčešće ne izjašnjavaju ili zato što ne znaju šta da kažu ili ne žele da razočaraju zvoju suprugu.

Bonus video: