Tjelohranitelji saslušani, Barovića ispituju danas

Marko Milačić predao je zahtjev za hitni prijem kod vrhovnog tužioca, Ranke Čarapić kako bi joj direktno saopštio detalje u vezi sa napadom na njega
287 pregleda 0 komentar(a)
Vesko Barović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Vesko Barović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 12.04.2012. 08:07h

Novinar i urednik “Presa” za Crnu Goru Marko Milačić predao je zahtjev za hitni prijem kod vrhovnog tužioca, Ranke Čarapić kako bi joj direktno saopštio detalje u vezi sa napadom na njega, kako tvrdi, biznismena Veselina Barovića i njegovih tjelohranitelja.

“Ono što želim jeste da Čarapićku iz prve ruke informišem o detaljima napada na mene, i da čujem, pošto pomenuta i svi zvaničnici hrabro ćute, šta ona misli o svemu ovome.

Osim toga, vrhovnoj državnoj tužiteljki želim da prenesem svoje, i ujedno, uvjerenje mojih advokata, da bi bilo pravno nedopustivo, a mi se nadamo da se to neće dogoditi, da nadležni tužilac narednih dana direktne prijetnje i uvrede Veselina Barovića i povredu moje desne šake, od strane njegovih čuvara, kvalifikuje kao prekršaj, a ne krivično djelo.

Naročito imajući u vidu član 168 Krivičnog zakona koji doslovce kaže: ”Ko ugrozi sigurnost nekog lica prijetnjom da će napasti na život ili tijelo tog lica ili njemu bliskog lica kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine”, kazao je juče Milačić.

On je dodao da “ukoliko tužilaštvo ipak procijeni da je prijetnja, uvreda i napad tajkuna, biznismena i milionera bliskog srcu organizovanog kriminala na jednog novinara - prekršaj, a ne krivično djelo - onda to treba shvatiti kao otvoreni poziv na hajku, zeleno svjetlo za progon slobodne riječi i veliku iscrtanu metu na čelu novinara i novnarstva u Crnoj Gori”.

Redakcija “Presa” dva dana neuspješno pokušava da dobije komentar od premijera Igora Lukšića

Zamjenik osnovnog državnog tužioca u Podgorici Danka Ivanović-Đerić kazala je juče “Vijestima” da je saslušano više osoba povodom napada na Milačića.

“Radi se po prijavi Milačića. Tužilaštvo je saslušalo određeni broj lica. Imena saslušanih osoba, detalje i dalje postupke tužilaštva ne bih mogla da komentarišem zbog zaštite postupka”, kazala je Ivanović-Đerić.

Redakcija “Presa” dva dana neuspješno pokušava da dobije komentar od premijera Igora Lukšića povodom događaja koji se zbio u petak uveče 6. aprila u lokalu „Najs vajs“ kada je Barović prijetio Milačiću. Iako je iz redakcije uz nekoliko telefonskih poziva upućenih savjetnici Adrijani Vukotić poslata i poruka, iz kabineta premijera izbjegavaju da komentarišu taj događaj.

Tjelohranitelji dali svoju verziju

“Vijesti” saznaju da je tužilaštvo tokom dana saslušalo tjelohranitelje biznismena Marinka Banovića i Rada Živkovića, koji su ispričali svoju verziju događaja.

Banović i Živković su naveli da nikada ranije nijesu vidjeli Milačića

Tokom prikupljanja podataka tužilac je Banovića i Živkovića pitao šta se te noći dogodilo u lokalu “Najs vajs”, a za danas je planirano da izjavu da i biznismen Veselin Barović.

Kako saznaju “Vijesti”, Banović i Živković su naveli da nikada ranije nijesu vidjeli Milačića i da su tek nakon njegove prijave saznali da je on novinar.

Oni su naveli drugačiju verziju događaja od Marka Milačića, a tužilaštvo će tokom pretkrivične istrage utvrditi o čemu je riječ.

Bonus video: