I ove sezone bez trke u Bahreinu

Trka je bila planirana za 22. april, a u ekipama su naglasili da ne žele da svoje zaposlene izlažu ogromnom riziku eventualnim odlaskom u Bahrein
92 pregleda 0 komentar(a)
Berni, Foto: REUTERS
Berni, Foto: REUTERS
Ažurirano: 10.04.2012. 19:09h

Ni ove sezone Formula 1 neće se voziti u Bahreinu! Prošle godine trka je otkazana zbog građanskih nemira u toj bliskoistočnoj zemlji, a pošto se situacija nije promijenila ni u 2012, šefovi timova su donijeli odluku da ne putuju u Bahrein, prenosi Sportal.

Oni su zajednički to saopštili i vlasniku takmičenja, Berniju Eklstonu, koji je samo slegao ramenima i rekao da će ekipe i vozači odlučiti o tome da li će trke biti.

Podsjetimo, trka u Bahreinu planirana je za 22. april, a u ekipama su naglasili da ne žele da svoje zaposlene izlažu ogromnom riziku eventualnim odlaskom u Bahrein.

Čak se i lokalno stanovništvo pobunilo protiv održavanja trke, a na jednom zidu u glavnom gradu Manami ispisan je upečatljiv grafit: "Nemojte da se trkate na našoj krvi!"

Naredna trka Svjetskog šampionata Formule 1 na programu je 15. aprila u Kini na stazi u Šangaju, a trenutni lider u prvenstvu je Fernando Alonso sa 35 bodova.

Bonus video: