Cetinjanin Marko Ljubiša Kan izručen Crnoj Gori zbog pokušaja ubistva

Sumnja se da je počinio ubistvo u pokušaju 6. februara 1997. godine, ispred kafe bara „Foršaze“ u Budvi
363 pregleda 0 komentar(a)
pištolj, Foto: Shuterstock
pištolj, Foto: Shuterstock
Ažurirano: 11.04.2012. 07:38h

Cetinjanin Marko Ljubiša zvani Kan juče je ekstradiran iz Srbije u Crnu Goru, jer je za njim bila raspisana potjernica Interpola na osnovu naredbe podgoričkog Višeg suda, a zbog sumnje da je počinio ubistvo u pokušaju.

Izručenje Ljubiše je, kako je saopštila Uprava policije, “od Ministarstva pravde Republike Srbije dozvoljeno u pojednostavljenom postupku”.

On je u Srbiji uhapšen 22. novembra prošle godine, a izručen je tek juče jer se čekalo na završetak krivičnog postupka koji se protiv njega vodi u Srbiji.

NNCB Interpol Podgorica potraživao je Marka Ljubišu Kana po naredbi Višeg suda u Podgorici zbog osnovane sumnje da je počinio ubistvo u pokušaju 6. februara 1997. godine, ispred kafe bara „Foršaze“ u Budvi. Kada je poslije svađe učestvovao u pucnjavi u kojoj je jedna osoba lakše povrijeđena.

Ljubiša je u Srbiji uhapšen jer je posjedovao falsifikovane putne isprave. U martu 2009. godine on je ranjen u obračunu ispred Beogradske arene, kada ga je u sačekuši napadač iz vatrenog oružja pogodio u vrat. Tada je greškom ranjena Beograđanka Snežana Malović.

O toj sačekuši beogradski mediji su pisali kao “obračunu crnogorske narkomafije”, a Ljubišu su nazivali “diler sa Cetinja”.

Pucnjava se dogodila oko 23 sata poslije utakmice Partizan - Panatinaikos, na kojoj je bio Ljubiša. On je pogođen u vrat u trenutku dok je prilazio svom parkiranom automobilu.

Bonus video: