Najčešći razlozi zbog kojih muškarci raskidaju

Čim se osjetite ugroženo, ljubomorni crvić počinje da vas kopka i sve češće razmišljate gdje se trenutno nalazi voljena osoba, s kim je i šta radi.
0 komentar(a)
Ažurirano: 10.04.2012. 12:40h

Da je ljubav slijepa, sigurno ste čuli već puno puta. A kada odjednom ostanete bez voljene osobe, u šoku ste jer ste mislili da je u pitanju prava ljubav. Divajn Karolin ima listu šest najčešćih razloga zbog kojih veze pucaju, piše Tportal.

Tajne

On je bio tako drag i dobar, ali bio je jako tajnovit. Jedan od primjera je da on nikada ne želi da zapali cigaretu ispred roditelja ili da popije pivo da ne bi narušio imidž dobrog dečka, pa se zato sakrivate iza kuće usred noći poput djece. Ali, osim tajni pred roditeljima, otkrili ste da on ima tajne i pred drugim ljudima i na kraju ste i sami upleteni u njegove igrice. Osim toga, ako od svih nešto krije, poslije nekog vremena se pitate šta krije od vas? Osoba koja širi mrežu laži prema svim ljudima koji ga u životu okružuju ne može imati kvalitetan odnos s drugima.

Ljubomora

Je li vam ikada palo na pamet da partnera odmah po dolasku kući pitate gdje i s kim je bio? Iako vam se ponekad čini da izražavate neopasnu dozu ljubomore i ne ugrožavate vezu, vrlo brzo ćete shvatiti da griješite. Čim se osjetite ugroženo, ljubomorni crvić počinje da vas kopka i sve češće razmišljate gdje se trenutno nalazi voljena osoba, s kim je i šta radi. Vrlo brzo pretvorićete se u paranoičnu osobu i gnjavićete partnera i samu sebe dok on ne povuče granicu i pokažu vam vrata.

Religija

Postoji mnogo mladih ljudi koji su odgajani u nekoj vjeri, ali kad se osamostale ne polažu posebnu pažnju na religiju niti se opterećuju vjerskim opredjeljenjem voljene osobe. I tako sve prekrasno funkcioniše dok jednog dana jedna strana ne shvati da će vjersko uvjerenje biti bitno za budući zajednički život i porodicu. Nažalost, ponekad obje strane na kraju zaključe da su razlike prevelike i da se ne mogu odreći svojih uvjerenja ili prihvatiti drugu vjeru, pa je raskid jedino logično rješenje.

Porodični problemi

Vjerovatno ste čuli za tezu da u svoj život ne primate samo osobu koju volite, već i cijelu porodicu. Kad je veza u nekoj zreloj fazi i poznajete njegovu porodicu, nemoguće je da vaše mišljenje o njima ne utiče na odluku radi li se o osobi s kojom biste proveli ostatak života i kako će on izgledati. Teško je čuti takvu vijest, ali ako vas dragi ostavlja zbog nametljivih i dominantnih roditelja jer mu se čini da će oni sve kontrolisati, zapitajte se želite li takav život i suprotstavite se na vrijeme.

Brak

Ukoliko često pričate o vjenčanici koja je idealna za vašu figuru, a on izbjegava takve razgovore, nemojte se začuditi kada kaže da mu treba pauza. To ne znači da vas ne voli, ali jednostavno imate različite ciljeve i on se ne vidi u bračnoj zajednici. Jedino što vam preostaje je da budete zahvalni na tome što vas nije duže zavlačio i ostaje vam vremena da tražite novu sreću.

Nova ljubav

Najgori način raskida definitivno je prevara. Uživate u vezi i mislite da je sve u najboljem redu. Štaviše, već ste se nekoliko puta zamislili ispred oltara i odjednom, umjesto čarobnih riječi, voljena osoba govori da su se stvari promijenile i da je neko drugi popunio vaše mjesto. Sve što možete učiniti je da kažete da vi nijeste gubitnik u cijeloj priči i proći proces preboljevanja i započeti život ispočetka.

Bonus video: