Državljani Albanije uhapšeni zbog krivolova

Lica i plovila su kontrolisana u rejonu Milića livade na udaljenosti od jedan kilometar od granične linije
65 pregleda 0 komentar(a)
Skadarsko jezero, Foto: Luka Zeković
Skadarsko jezero, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 10.04.2012. 08:52h

Službenici Sektora granične policije - Ekspozitura granične pomorske policije Podgorica su 7. aprila na Skadarskom jezeru, priveli osam osoba i oduzeli četiri plovna objekta sa vanbrodskim motorima, pribor za ribolov i ulov.

Naime, vršeći kontrolu na Skadarskom jezeru, u saradnji sa Službom zaštite Nacionalnog parka u cilju sprečavanja nezakonitog izlova ribe za vrijeme zabrana, zatečeni su u ribolovu za vrijeme važenja Naredbe o ribolovnim zabranama, ograničenjima i mjerama za zaštitu ribolovnog fonda, državljani Republike Albanije E. Š. (24), F. V. (21), F. V. (22), E. H. (18), K. H. (24) , Y. Č. (53), H. A. (17) i jedno četrnaestogodišnje lice.

Lica i plovila su kontrolisana u rejonu Milića livade na udaljenosti od jedan kilometar od granične linije.

Istog dana službenici Ekspoziture za suzbijanje privrednog kriminaliteta su podnijeli krivičnu prijavu osnovnom državnom tužiocu, protiv šest lica, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nezakonit ribolov.

Maloljetni H. A. je od strane službeniika Filijale za suzbijanje maloljetničke delikvencije priveden nadležnom istražnom sudiji za maloljetnike.

Bonus video: