Optužnica protiv Buškovića, nalogodavci još u sjenci

Tužilaštvo je predložilo sudu da sasluša 19 svjedoka i sprovede 11 materijalnih dokaza, a optužni predlog nalazi se u podgoričkom Osnovnom sudu
288 pregleda 0 komentar(a)
Ivan Bušković, Foto: Savo Prelević
Ivan Bušković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.04.2012. 08:36h

Zbog napada na novinarku “Vijesti” Oliveru Lakić, podgoričko Osnovno tužilaštvo podiglo je optužni predlog protiv Ivana Buškovića (29). On se tereti da je izvršio krivično djelo nasilničko ponašanje.

"Sedmog marta oko 21.30 časova, na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, vršenjem nasilja prema drugom i drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrozio je spokojstvo građana i remetio javni red i mir, na način što je, bez povoda, fizički napao oštećenu Lakić, tako što joj je u trenutku dok je otključavala vrata od ulaza u kojem stanuje prišao s lijeve bočne strane, uhvatio je i snažno stisnuo za lijevo rame, a kada se oštećena okrenula prema njemu, više puta pesnicom udario u predjelu lijeve strane glave nanoseći joj laku tjelesnu povredu u vidu otoka i krvnog podliva lijevog jagodičnog predjela i istegnuća vratnog dijela kičmenog stuba, od kojih udaraca je oštećena pala", piše u optužnom aktu.

Tužilaštvo je predložilo sudu da sasluša 19 svjedoka i sprovede 11 materijalnih dokaza, a optužni predlog nalazi se u podgoričkom Osnovnom sudu, čije vijeće će ovih dana odlučivati o potvrđivanju optužnog predloga protiv Buškovića.

Međutim, u optužnom predlogu nema detalja o Buškovićevom motivu za napad na novinarku, jer ona tvrdi da ga nikad ranije nije vidjela, kao ni o naručiocima ili nalogodavcima.

Visoki državni zvaničnici, uključujući premijera, vrhovnu državnu tužiteljku i direktora policije saopštili su da treba otkriti i nalogodavce. “Vijesti” saznaju da se ta istraga intenzivno vodi.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: