Osam medalja za karate reprezentaciju u Sarajevu

Zlato je uzeo Ljubiša Mihailović u kategoriji do 75 kilograma, dok su se srebrom okitili ženska ekipa u borbama i Jozo Dabović (kategorija do 67 kilograma).
0 komentar(a)
Ažurirano: 10.04.2012. 06:56h

Karate reprezentacija Crne Gore vratila se sa međunarodnog turnira World Gran Prix „Alija Izetbegović” iz Sarajeva sa osam odličja. Zlato je uzeo Ljubiša Mihailović u kategoriji do 75 kilograma, dok su se srebrom okitili ženska ekipa u borbama i Jozo Dabović (kategorija do 67 kilograma).

Osvojeno je i pet bronzanih odličja. Njih su uzeli Ana Drašković (do 55 kilograma), Tina Minić (do 61), Tanja Đukić (do 61), Dragana Konjević (preko 68 kilograma), kao i muška ekipa u borbama.

Na turniru je učestvovalo osam reprezentacija sa punim sastavima u muškoj i ženskoj konkurenciji, boreći se u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji.

Ukupni pobjednik turnira je selekcija Turske, a naša reprezentacija, koju je vodio Slavenko Bajić, u muškoj konkurenciji bila je oslabljena, jer zbog povrede nisu nastupali Almir Cecunjanin i Filip Vujadinović.

Inače, Marina Raković je na prijedlog Predraga Stojadinova, selektora Srbije, nastupila za reprezentaciju svijeta protiv Bosne i Hercegovine u ženskoj konkurenciji borbi i odlično je radila.

Bonus video: