Još je neizvjesno da li će Samurgašev imati priliku da juri olimpijsku vizu

RSCG je uputio molbu Ministarstvu unutrašnjih poslova da se Samurgaševu izda crnogorski pasoš, s obzirom na “realna očekivanja da ostvari normu, ali i postigne značajnije rezultate”.
0 komentar(a)
rvanje, Petrovac, Foto: Luka Zeković
rvanje, Petrovac, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 10.04.2012. 09:51h

Još tačno 10 dana ostalo je kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre, koji se za rvače održava u Sofiji. Biće to prva od preostale tri prilike koje će rvači imati da se domognu Olimpijskih igara u Londonu.

Nažalost, još je neizvjesno da li će u Sofiji nastupiti i Rafael Samurgašev, 25-godišnji rvač iz Rusije, koji bi u budućnosti trebalo da brani boje Crne Gore.

Naime, Rvački savez Crne Gore uputio je molbu Ministarstvu unutrašnjih poslova da se Samurgaševu izda crnogorski pasoš, s obzirom na “realna očekivanja da ostvari normu, ali i postigne značajnije rezultate”.

Na molbu RSCG odmah su reagovali i predstavnici Crnogorskog olimpijskog komiteta i predsjednik COK-a Dušan Simonović, koji se saglasio sa odlukom da se Samurgaševu izda crnogorsko državljanstvo.

Ekspresno je reagovala i Uprava za mlade i sport, pa je direktor Uprave Aleksandar Tičić svoju saglasnost proslijedio MUP-u, tj. ministru unutrašnjih poslova Ivanu Brajoviću.

Dakle, ostao je još samo korak do dobijanja pasoša, ali je samo pitanje da li će sve biti urađeno dovoljno brzo da Samurgašev kao crnogorski takmičar nastupi u Sofiji.

Takođe, kako je naredni kvalifikacioni turnir u Kini na programu samo pet dana nakon prvog, trka sa vremenom postaje sve neizvjesnija.

Inače, o prijemu u crnogorsko državljanstvo odlučuje Ministarstvo unutrašnjih poslova i javne uprave, na osnovu mišljenja organa uprave za poslove sporta.

Bonus video: