Održavanje duge kose

Održavanje nije jednostavno kada je u pitanju pranje i sušenje, jer vam je potrebno puno vremena da je osušite, a fen joj šteti
175 pregleda 0 komentar(a)
kosa, Foto: Www.shutterstock.com
kosa, Foto: Www.shutterstock.com
Ažurirano: 10.04.2012. 10:56h

San i želja većine pripadnica ljepšeg pola jeste da bar jednom imaju dugu, njegovanu kosu. Međutim, češće se u praksi srećemo sa kosom koja je duga, ali beživotna, suva i sa ispucalim krajevima. Duga kosa nikada ne izlazi iz mode, ma koliko se trendovi iz godine u godinu mijenjali i diktirali sve kraće, asimetričnije i življe frizure.

Ona je odraz ženstvenosti, romantičnosti, senzualnosti... Najljepše je vidjeti dugu kosu koja je prirodna, sjajna i njegovana.

Održavanje nije jednostavno kada je u pitanju pranje i sušenje, jer vam je potrebno puno vremena da je osušite, a fen joj šteti. Zato je što bolje možete prosušite peškirom, a zatim sušite sa udaljenosti od bar 15 cm.

Takođe, s vremena na vrijeme, potrebno je nahraniti adekvatnim pakovanjem ''Davinesa'' ili tretmanom za detoksikaciju.

Ipak, dobra strana su nebrojene mogućnosti za oblikovanje (pletenice, punđe, repovi,...), a po mom mišljenju je naljepše vidjeti prirodnu kovrdžavu kosu ili isfeniranu velikim četkama što joj daje sjaj i lepršavost.

Redovno skratite krajeve, svakih 3 - 4 mjeseca bar 1,5 - 2 cm. I naravno, ukoliko želite neku promjenu, a ne želite da se odreknete duge kose, osvježite je pramenovima ili šiškama, a ne zaboravite i detalje za kosu koji su nezaobilazni ove sezone.

Bonus video: