Napad na Milačića: Barović prijetio, tjelohranitelji ga povrijedili

U koškanju koje je uslijedilo nakon prijetnje, Barovićevo obezbjeđenje izazvalo je kod Milačića napuknuće kosti šake
182 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 07.04.2012. 17:45h

Biznismen Veselin Barović prijetio je u petak uveče u lokalu „Najs vajs“ novinaru Marku Milačiću poručujući mu da ga više ne pominje u tekstovima, zbog čega je umalo došlo do tuče između njih dvojce.

U koškanju koje je uslijedilo nakon prijetnje, Barovićevo obezbjeđenje izazvalo je kod Milačića napuknuće kosti šake. Milačić je protiv Barovića podnio krivičnu prijavu policiji, najavljujući da će sa prijetnjama upoznati nadležne institucije i predstavnike međunarodnih institucija u Crnoj Gori.

Barović mu je prišao i, prebacio mu ruku oko struka, pojašnjavajući mu da ne može razgovarati sa djevojkama za njegovim stolom

Milačić tvrdi da ničim nije izazvao biznismena, koji je u lokalu sjedio u društvu direktora košarkaških selekcija Crne Gore Danila Mitrovića i nekoliko djevojaka.

Kada se novinar pozdravio sa jednom od djevojaka iz biznismenove pratnje, Barović mu je prišao i, prebacio mu ruku oko struka, pojašnjavajući mu da ne može razgovarati sa djevojkama za njegovim stolom. Pri tome mu je poručio i da ga više ne pominje u tekstovima.

„Teško me je uvrijedio, opsovao i zaprijetio. Rekao mi je ako me još jednom budeš pomenuo u tekstu j... i majku. Iskreno, ne sjećam se da sam ga u tekstovima pominjao jer mi je on nebitan i njime se ne bavim jer je Đukanovićeva propratna pojava“, tvrdi Milačić.

Novinar je, kako tvrdi, nakon prijetnje odgurnuo Barovića ali su fizički obračun spriječili njegovi tjelohranitelji i obezbjeđenje u lokalu, koje je Milačića izvelo napolje. Nedugo nakon toga, lokal je napustio i Barović.

Milačić: Nastaviću da pišem

Milačić je slučaj prijavio policiji, a nakon pregleda mu je ustanovljena lakša povreda desne šake.

On je upozorio da je incident sa Barovićem doživio kao direktnu prijetnju i napad na novinarsku slobodu. „ Očigledno da se šefova nervoza reflektuje i na njegove „poslovne kumove“ pa su svi malo nervozni. Ili je to moderno-kada je šef nervozan i drugi treba da budu. Ja Barovića ne znam lično, i doživljavam ga samo kao Đukanovićevog „kuma“.

Milačić je poručio da će i pored Barovićevih prijetnji nastaviti da piše o režimu koji je „uništio sve što vrijedi u Crnoj Gori“

Milačić je poručio da će i pored Barovićevih prijetnji nastaviti da piše o režimu koji je „uništio sve što vrijedi u Crnoj Gori“.

„Prijetnja, uvreda i psovka Đukanovićevog intimusa Veselina Barovića, na najbolji mogući način opisuju kako oni doživljavaju Crnu Goru - kao svoje privatno vlasništvo u granicama koga mogu da se ponašaju kao najprljaviji razbojnci.

Međutim ova prijetnja iz vrha hobotnice Mila Đukanovića došla je na pogrešnu adresu jer ne da me ne plaši i zabrinjava, već sasvim suprotno - dodatno me motiviše da o njima govorim i pišem ono što mislim da o njima treba govoriti i pisati, a to je da su oni dio velike i razgranate mafijaške mreže koja dvije decenije uništava Crnu Goru“, tvrdi Milačić.

Baroviću ovo nije prva tuča u podgoričkim lokalima. Prije 3 godine njegovo obezbjeđenje nasrnulo je na odbornika Pokreta za promjene Nebojšu Batrićevića u restoranu "Maša".

Batrićević je tada Baroviću slomio nos.

Bonus video: