Policajci ranili švercera na granici sa Albanijom

Tokom obezbjeđivanja granice dvojica službenika granične policije su prvo upozorili krijumčare da stanu i da se predaju a onda su ispalili nekoliko hitaca uvis u znak upozorenja
111 pregleda 0 komentar(a)
Božaj, Foto: Luka Zeković
Božaj, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 06.04.2012. 17:57h

Težak incident dogodio se tokom noći u blizini graničnog prelaza Božaj kada su dvojica službenika policije iz zasjede pucali na krijumčare koji su iz Albanije ilegalno pokušali da pređu u Crnu Goru, saznaju "Vijesti".

Tokom obezbjeđivanja granice dvojica službenika granične policije su prvo upozorili krijumčare da stanu i da se predaju a onda su ispalili nekoliko hitaca uvis u znak upozorenja.

Prilikom pucnjave, kako se vjeruje, metak je pogodio jednog od krijumčara koji je ranjen uspio da umakne i vrati se na teritoriju Albanije.

Ranjeni albanski državljanin je slučaj prijavio tamošnjoj policiji, a onda je preko ambasade Albanije i policijskih kanala, Crnoj Gori poslato obaviještenje o ranjavanju.

Policija je na mjestu zasjede danas počela uviđaj koji je trajao do 14 časova, ali zbog nepristupačnog terena i velikog nevremena uviđaj je prekinut i biće nastavljen u subotu.

Osim toga uzete su izjave od 2 službenika granične policije, a policija Crne Gore u istrazi sarađuje sa Albancima.

Bonus video: