Fetel vjeruje u odbranu titule

Poslije potpune dominacije u prošlogodišnjem šampionatu, Fetel na prve dvije trke ove sezone uopšte nije uspio da dođe do prilike da se bori za pobjedu
0 komentar(a)
Fetel, Foto: Beta AP
Fetel, Foto: Beta AP
Ažurirano: 06.04.2012. 18:08h

Aktuelni šampion Formule 1 Sebastijan Fetel, istakao je da je uvjeren da može da osvoji titulu, uprkos lošijem startu sezone, prenosi B92.

Poslije potpune dominacije u prošlogodišnjem šampionatu, Fetel na prve dvije trke ove sezone uopšte nije uspio da dođe do prilike da se bori za pobjedu.

U Australiji je bio drugi, iza Džensona Batona u Meklarenu, dok je u Maleziji ostao bez bodova poslije kontakta sa vozačem Hispanija rejsinga Narijanom Kartikejanom, kojeg je obilazio za cio krug.

Ipak, iako niko u Red Bulu nije očekivao takav start sezone, mladi Njemac je veliki optimista po pitanju šansi za naredne trke.

"Priznajem, prve dvije trke nisu bile savršene, ali nisu bile ni loše. Pokazali smo da možemo da se borimo sa najboljim timovima i to je važno. Kada vam se desi incident kakav sam ja imao u Maleziji, čak i mi smo nemoćni u takvim situacijama, ali tako Formula 1 funkcioniše”, rekao je Fetel.

Naredna trka u šampionatu na programu je 15. aprila u Kini, a Fetel najavljuje mnogo bolje rezultate.

"Još je 18 trka pred nama i uradićemo sve što je u našoj moći da bismo odbranili titule u obje konkurencije. Još uvijek verujem u tim, svoj bolid i sebe. Imamo još mnogo posla, ali zajedno, kao tim, možemo da postignemo šta god poželimo“, naglasio je Fetel.

Bonus video: