BRUTALNI ZLOČIN

Šćekići za duševni bol traže milion eura

Svi optuženi za ubistvo inspektora MUP-a Slavoljuba Šćekića negirali su da imaju veze sa krivičnim djelom koje im se stavlja na teret
182 pregleda 0 komentar(a)
Šćekić, Foto: Savo Prelević
Šćekić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 06.04.2012. 07:42h

Slavica Šćekić, predstavnik oštećene porodice i sestra pokojnog Slavoljuba Šćekića, pridružila se krivičnom gonjenju optuženih i postavila imovinski zahtjev za naknadu štete.

Ona je u podnesku upućenom sudiji Biljani Uskoković, u ime porodice zatražila milion eura zbog gubitka sina i brata.

“Ovaj imovinski zahtjev podnosim za naknadu štete zbog jakih i trajnih duševnih bolova prouzrokovanih gubitkom člana uže porodice. Ubistvo sina i brata, pored gubitka, porodici je nanijelo jaku i trajnu duševnu bol, pa iz tog razloga tražim naknadu štete u iznosu od milion eura. Tražim da Viši sud dosudi imovinski zahtjev u cjelini. Napominjem, da bi eventualnim upućivanjem na parnični postupak, to porodicu dodatno uznemirilo i povrijedilo”, piše u podnesku. Ona je juče na suđenju izjavila:

“Žao mi je što su oslobođeni i što danas nijesu u sudnici Vuk Vulević, Danica Vuković i Dušanka Vujović, jer i oni imaju učešća u ubistvu mog brata. Nadam se da se takve “greške” slučajne ili namjerne neće ubuduće dešavati”. Ona je predložila da svjedoči Milan Vujanović, koji je u vrijeme kada je ubijen njen brat, bio načelnik Centra bezbjednosti Podgorice .

Milan Čila Šćekić je u četvrtak prvi put iznio odbranu i pred Višim sudom kazao da nema nikakve veza sa krivičnim djelom ubistvo što mi se stavlja na teret..

Zbog podstrekavanja na ubistvo inspektora Šćekića, optuženi su Saša Boreta i Ljubo Bigović, dok su za ubistvo inspektora okrivljeni Ljubo Vujadinović i Milan-Čila Šćekić.

Alan Kožar je optužen zbog pokušaja reketiranja suvlasnika hotela “Splendid” Žarka Radulovića i podmetanja eksplozivnih naprava.

Opširnije u štampanom izdanju