DŽUDO

Crnogorski juniori od subote na Evropskom kupu

Prijave takmičara obaviće se sjutra do 18 sati, dok je žrijeb zakazan za 21 sat. Takmičenja su planirana za subotu i nedjelju.
0 komentar(a)
Ažurirano: 05.04.2012. 20:08h

Crnogorska juniorska džudo reprezentacija boriće se na Evropskom kupu za juniore, “Ilijadis kupu” koji se ovog vikenda održava u Grčkoj.

Prijave takmičara obaviće se sjutra do 18 sati, dok je žrijeb zakazan za 21 sat. Takmičenja su planirana za subotu i nedjelju.

“Ilijadis kup” je prvi evropski kup za juniore i plasman je bitan zbog bodova za rejting i žrijeb za Evropsko juniorsko prvenstvo, koje će se u Poreču održati od 21. do 23. septembra ove godine.

Selektor ženske reprezentacije, Sreten Kipa predvodi naše juniore u Grčkoj, a na spisku su u ženskoj konkurenciji samo najveće zvijezde Akademika, Tanja Božović koja će se takmičti u nedjelju u kategoriji do 57 kilograma i Anđela Džaković dan ranije u kategopriji do 70 kg.

U konkurenciji juniora prvog dana na tatami će Vuk Nikčević ( do 55 kg) i Nikola Gušić (do 66), dok će se u nedjelju boriti trojica naših džudista - Rijad Dedejić (do 81), Danilo Pantić (do 90) i Marko Domazetović (do 100 kg).

Gušić je prethodnog vikenda osvojio seniorski Evropski kup u Sarajevu, dok je Božović bila bronzana.

Preporučujemo za Vas