Budva: Fešta na pjenu od mora

Fešta počinje u petak 27. aprila. Na Trgu pjesnika biće održan koncert gitar duo Darko Nikčević i Srđan Bulatović, nakon toga starogradskim kafićima održavaju se tematske večeri
104 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 05.04.2012. 19:51h

„Fešta na pjenu od mora“, naziv je ovogodišnjeg jubilarnog 10. Međunarodnog turističkog budvanskog karnevala, koji će biti održan od 27. do 29 . aprila - najavili su na konferenciji za novinare organizatori Turistička organizacija Budva, NVO „Feštađuni“ i Opština Budva.

Prisjećajući se početaka, kada je grupa entuzijasta odlučila da u Budvi organizuje maskenbal, predsjednica NVO „Feštađuni“ Marija Pjerotić je navela da je osnovni motiv bio da se Budvi vrati tradicija.

"Prije 11 godina organizovali smo „Proljećnju noć pod maskama“, a godinu kasnije i karneval, i od tada je sve počelo. Ove godine očekujemo da dođu svi oni koji se žele maskirati.

Nije bitno da li ima karnevalsku grupu, važno je da se maskirate, jer cijeli Stari grad biće pod maskama i neće biti dozvoljeno bez maske ući", poručila je Pjerotić očekujući da će kao i ranijih godina na hiljade posjetilaca upravo za vrijeme prvomajskih praznika biti gosti karnevala.

"Na bini na Trgu almi grupa 'Cubalcanica' će izvesti performans, a na bini između crkva nastupiće 'Who See' i 'Sevdah Baby', dok će umjetnici iz grupe 'Alternacia' na štulama i akrobacijama sa vatrom izvoditi performans ulicama i na trgovima Starog grada", kazala je Rašković

Menadžer za manifestacije u TO Budva Maja Rašković navela je da je ove godine obogaćen program, te da će tokom tri karnevalska dana biti orgnizovana brojna zabavna dešavanja.

"Fešta počinje u petak 27. aprila abrumom, ili pozivom na karneval. Iste večeri na Trgu pjesnika biće održan koncert gitar duo Darko Nikčević i Srđan Bulatović, a nakon toga u svakom od starogradskih kafića održavaju se tematske večeri.

Ove godine, karneval je jedna velika zabava, žurka i upravo smo se potrudili da napravimo za svačiji ukus nezaboravan provod. U subotu, 28. aprila program počinje projektom 'Discover Budva', koji se realizuje u saradnji sa NVO 'Seka', a riječ je o podsjećanju na kulturno nasljeđe Budve.

Istog dana na Trgu ispod zidina Starog grada, kompanija 'Plantaže' organizuje 'Vinski kutak' gdje će se moći deguistirati njihova vina. Velika karnevalska povorka kreće u 18 časova, a ovoga putra polazi od kafea Siti, Mediteranskom ulicom do Starog grada, gdje je postavljena centralna bina. Ove godine imamo tri bine.

Na bini ispred Starog grada u subotu veče organizujemo koncert italijanske grupe 'Ra reca antica', nakon njih koncert kubanskog sastav 'Cubalcanica'. Zvijezda večeri je Goca Tržan.

Na bini na Trgu almi pola sata prije noći, grupa 'Cubalcanica' će izvesti performans, a na bini između crkva nastupiće kotorska klapa 'Who See' i bend 'Sevdah Baby', dok će novosadski umjetnici iz grupe 'Alternacia' na štulama i akrobacijama sa vatrom izvoditi performans ulicama i na trgovima Starog grada", kazala je Rašković.

Galerija

Bonus video: