Kako do Londona: COK u službi učesnika

COK obezbjeđuje smještaj, prevoz i boravak na OI samo za sportiste i oficijelna lica, odnosno trenere, medicinsko i tehničko osoblje
70 pregleda 0 komentar(a)
Olimpijada u Londonu, Foto: BBC
Olimpijada u Londonu, Foto: BBC
Ažurirano: 05.04.2012. 08:08h

U okviru priprema za predstojeće Olimpijske igre, na poziv Crnogorskog olimpijskog komiteta u Podgorici je boravio gospodin Žad Zogbi, predstavnik francuske agencije Aristeia i COK je povodom toga izdao saopštenje koje prenosimo u cjelosti:

“Za tržište Crne Gore, Aristeia je jedina ovlaštena agencija za prodaju ulaznica za Olimpijske igre London 2012. a pored toga za period Igara nudi i druge usluge, kao što su prevoz i smještaj u hotelima različitih kategorija u Londonu.

Kako bi se zainteresovanim građanima, službenim licima i prije svega navijačima, omogućilo da na lakši način obezbijede svoj boravak u Londonu, francuska agencija je postigla generalni dogovor o saradnji sa turističkom agencijom Grand Travel iz Podgorice, koja će ubuduće biti njihov predstavnik u našoj zemlji.

Dvije agencije će zajednički kreirati aranžmane za London, u zavisnosti od procijenjenih potreba tržišta i nastojati da pored ulaznica koje Aristeia već posjeduje, kroz dalje programe organizatora, kao i razmjenu sa agencijama Olimpijskih komiteta drugih zemalja, pribave što veći broj ulaznica za takmičenja na OI.

U COK-u su veoma zadovoljni postignutim dogovorom i posebno se zahvalili gospodinu Zogbiju na spremnosti da izađe u susret našim potrebama i zajedno sa domaćom agencijom nađe rješenja da crnogorski građani lakše dođu do Londona.

COK obezbjeđuje smještaj, prevoz i boravak na OI samo za sportiste i oficijelna lica, odnosno trenere, medicinsko i tehničko osoblje čiji broj će, u zavisnosti od broja kvalifikovanih sportista, odrediti LOCOG i koji će biti smješteni isključivo u olimpijskom selu, stoga će nacionalni sportski savezi za svoje predstavnike i goste ,takođe morati da se obrate zvaničnim agencijama.

Iz tog razloga COK je danas organizovao sastanak predstavnika nacionalnih sportskih saveza sa predstavnicima agencija, kako bi u neposrednom kontaktu dobili infomacije o ponudama i mogućnostima, kao i direktne odgovore na pitanja o načinu kupovine ulaznica i ostalih usluga.

Svrha sastanka je, takođe, bila da se okvirno odrede potrebe saveza i očekivan broj navijača, kako bi se utvrdile mogućnosti da se njihovim potrebama i rasporedu takmičenja u pojedinim sportovima prilagode aranžmani i pribave ulaznice.

Svi zainteresovani građani se za informacije mogu obratiti na sljedeće telefone:

ARISTEIA, Mr. Jad Zoghbi, tel: +33 1 40 098696, e-mail: jad@aristeiasport.com

GRAND TRAVEL, gosp.Sreten Kankaraš, tel: 020 / 664 666, e-mail: grand@grand.me

Bonus video: