Italija: Crnogorac poginuo u eksploziji gasa

Državni tužilac Paola Frančesketi ocijenila je da je vjerovatno cilj I. M. bio da se ubije “u spektakularnom aktu” i osveti se komšijama
54 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 04.04.2012. 01:27h

Podgorica - Crnogorac I. M. (63) poginuo je u ponedjeljak u opštini Vigonovo u okolini Venecije u eksploziji gasa u zgradi u kojoj je stanovao, prenosi Koriere dela sera u lokalnom izdanju.

Prva od dvije uzastopne eksplozije desila se u garaži zgrade oko 13 časova, a četiri stanara, koja su prvobitno prijavljena kao nestala, pronađena su živa nakon inspekcije policije i vatrogasaca.

Tokom istrage utvrđeno je da je I. M. jedina žrtva nesreće, dok je 70-godišnja stanarka lakše povrijedila ruku.

Postoje različite teze o uzroku nesreće, a prema navodima vatrogasaca “najvjerovatnije je da se radilo o samoubilačkom činu I. M.”

Radio u Padovi

Javni tužilac Paola Frančesketi ocijenila je da je vjerovatno cilj I. M. bio da se ubije “u spektakularnom aktu”, istovremeno oštetivši zgradu u znak osvete drugim stanarima sa kojima je imao problema.

Ovu tezu podržava to što je u zgradi došlo do dvije različite plinske eksplozije - prva se desila u garaži, dok je druga eksplodirala na drugom spratu.

Prvu eksploziju uzrokovala je boca plina koja je bila ugrađena u automobil koji se nalazio u garaži. Nakon druge eksplozije, u krugu od 100 metara letjeli su crepovi i komadi željeza, oštećene su fasada i krov zgrade koji se djelimično urušio.

Tužilac je naložila autopsiju tijela crnogorskog državljanina koji je radio u Padovi.

Galerija

Bonus video: