Umjetnost na Klik

Google Art Project - Iz fotelje do 150 muzeja

Kompanija "Google" predstaila prošireno izdanje svog projekta pomoću kojeg možete pogledati umjetnička djela iz muzeja širom sijeta
0 komentar(a)
Ažurirano: 27.03.2019. 16:26h

Kompanija "Google" predstavila je u Parizu prošireno izdaje svog internet projekta "Google Art Project", pa sada internet korisici mogu uživati u umjetničkim djelima koja se alaze u preko 150 muzeja širom svijeta.

"Google Art Project" je predstavljen premijerno prošle godine kada je obuhvatao 17 muzeja i djela zapadne ciilizacije.

"Danas Art Project čini više od trideset hiljada umjetničkih dela uz mogućnost obliaska četrdeset šest muzeja“, saopšteno je iz kompanije. U saopštenju se navodi da su tokom prethodnih 365 dana osluškivali želje svojih korisnika i odlučili da unaprijede projekat, kako bi svima izašli u susret.

"Više nije stvar u tome da indijski student umjetnosti želi da posjeti Muzej moderne umjetnosti u Njujorku. Sada i američki studenti žele i mogu da posjete Nacionalnu galeriju moderne umejtnosti u Nju Delhiju“, navodi „Google“

Projekat je do sada uključivao uglavnom umjetničke slike, dok novo izdanje obuhvata skulpture, fotografije ali i uličnu umjetnost. Tako svi zaljubljenici u umjetnost mogu da uživaju u djelima južnoafričkih rok dizajnera, brazilskih majstora grafita i australijskih Aboridžina.

Galerija