Cetinjanin se polio benzinom pa autom sletio niz liticu

B.L. je telefonom pozvao svog ujaka i prijatelja, kojima je rekao da će da se ubije
129 pregleda 0 komentar(a)
Ljubotinj, nesreća, Foto: Vesko Belojević
Ljubotinj, nesreća, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 03.04.2012. 17:54h

Cetinjanin B.L. (36) na surov način oduzeo je sebi život - polio se benzinom, a potom izabrao mjesto odakle će sa strmog seoskog puta od Ljubotinja ka Gornjem Ceklinu, kombijem da sleti u ambis iznad izvorišta Rijeke Crnojevića.

Tragedija se dogodila oko 10 časova, a prije nego što su mještani Rijeke Crnojevića, na litici koju zovu Vrh Oboda vidjeli da nešto gori, stradali B.L. je nagovijestio šta će da uradi.

B.L je, kako se vjeruje, ujutro kombijem došao u svoje selo Ceklin, gdje mu živi majka, a potom joj rekao da ide u Ljubotinj da nešto radi. U međuvremenu, B.L. je telefonom pozvao svog ujaka i prijatelja, kojima je rekao da će da se ubije.

Nakon tih poziva policiji i vatrogascima je prijavljen požar, a dolaskom ekipa u to cetinjsko selo najgore slutnje su se obistinile.

Tokom uviđaja policija je posumnjala da se B.L. prvo polio benzinom, a potom da je zaletio kombi niz strmi put u Ljubotinju, nakon čega je se sunovratio u ambis dubok više stotina metara.

Izvlačenje trajalo nekoliko sati

Spasilačke ekipe su uspjele da se spuste šumskim putem kroz šiblje i šumu, pa ispod strme litice, da se probiju do beživotnog tijela mladića, koje je tokom tumbanja ispalo iz zapaljenog automobila. Na dubokoj litici, koja je bukvalno pod pravim uglom iznad izvorišta Rijele Crnojevića, ekipe su vidjele zapaljeni kombi i djelove vozila, koji su rasuti u ambisu.

Izvlačenje tijela B.L. trajalo je nekoliko sati, a policija je u pomoć zvala i helikoptersku jedinicu, koja je dugo pokušavala da iz vazduha spasiocima spusti uže kako bi prenijeli tijelo.

Akcija je okončana oko 15 časova, a potom je tijelo mladića upućeno na Odjeljenje patologije KC-a u Podgorici, gdje su ljekari popodne potvrdili da je riječ o samoubistvu.

Đurović: Ne mogu da vjerujem

Mještanin Ljubotinja Božo Đurović, kada je čuo za tragediju došao je sa Cetinja u to selo, a gledajući sa puta niz strminu nije mogao da vjeruje da je njegov prijatelj na tako grozomoran način sebi oduzeo život.

Đurović je dugo gledao sa puta u ambis, prisjećajući se druženja sa B.L. za kojeg je imao samo riječi hvale, pa ga je zbog toga još više i iznenadila vijest o nesreći.

“To je poštenjačina i najbolji momak što je mogao biti. Tačan i precizan, svima je pomagao u ovom kraju jer je kao preduzetnik imućno živio.

U selu je napravio veliku kuću, tu je često dolazio, bio je veseljak i sve ovo što danas čuje i vidim ne mogu da povjerujem. Koja sila ga je na ovu nesreću nagnala, nije mi jasno”, nekoliko puta, više kao za sebe ponavljao je Đurović.

B.L. je ostavio majku i sestru, a u Podgorici je imao firmu, koja je se bavi izvođenjem građevinskih radova.

Bonus video: