Miličković tvrdi da je Mugošu uhvatio u krađi

Prethodno je Miličkoviću izrečena novčana kazna, a potom i kazna zatvora od 10 dana
67 pregleda 0 komentar(a)
miličković, Foto: Luka Zeković
miličković, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 02.04.2012. 10:36h

U sudu za prekšaje jutros je pred sudijom Brankom Radonjić obnovljena rasprava po prijavi predstavnika lokalne administracije i Uprave policije protiv Vasilija Miličkovića, vlasnika privatne firme M&V kompani zbog ometanja radova na potezu nove zaobilaznice i bulevara na Zlatici tokom maja prošle godine.

Prethodno je Miličkoviću izrečena novčana kazna, a potom i kazna zatvora od 10 dana, ali je tu presudu oborilo Vijeće suda za prekšaje, kao viša sudska instanca.

Učešće u novom sudskom procesu kao svjedoci uzeli su predstavnici Agencije za igradnju Podgorice i Agencije za imovinu Indir Hajdarpašić i Dragica Vidić, dok se opet nijesu pojavili predstavnici Uprave policije zbog čega je sutkinja Radonjić najavila da će tražiti objašnjenje od odgovornog rukovodioca policije.

Predstavnik Agencije za izgradnju Podgorice Hajdarpašić koji je bio zadužen operativno rukovodi nadzorom nad da izvođenjem radova na novom autoputu preko imovine M&V kompani potvrdio je svoju ranije datu izjavu da je Miličković ometao rad bageriste.

Imovina-gradilište

On je istakao da su ušli u posjed Miličkovića po osnovu zaključka i zapisnika od 5. maja 2011. godine.

"Kada sam uveden u posjed ta imovina je za mene predstavljala gradilište, a praksa je da se izvođenje radova na ulici ne ograđuje kao što je to slučaj sa drugim gradilištima", objasnio je Hajdarpašić, inžinjer građevinarstva.

On je istakao da su ušli u posjed Miličkovića po osnovu zaključka i zapisnika od 5. maja 2011. godine.

"Vi nijeste smjeli da pogledate ovo nezakonito rješenje, jer sam vas na to danima upozoravao. Ko ste vi da uđete u tuđu kuću na osnovu ovakvog rješenja. Ovo ime se ne odnosi na moju firmu, ovo je neka firma iz Engleske. Zašto nijeste pogledali na koga se taj zaključak odnosi", uzvratio je Miličković i nekoliko puta pitao svjedoka i sutkinju zbog čega ga je Radonjić nekoliko puta opominjala da ne povisuje ton i skrenula mu pažnju da u sudnici ona ne može njemu odgovarati na pitanja.

Prekid, opomena...

Dragica Vidić objasnila je da se desila greška u kucanju rješenja koja je naknadno otklonjena, a da je zemljište predviđeno za eksproprijaciju bilo obilježeno linijama kako je to predviđeno.

"Uprava za nekretnine svoje prvobitno rješenje je ispravilo zaklljučkom. U drugom postupku rješenje o ekproproprijaciji zemljišta postalo je pravosnažno", navela je Vidić, dok joj je sutkinja Radonjić skrenula pažnju da se radi o drugom upravnom postupku i da to nema veze sa prijavom za ugrožavanje javnog reda i mira na osnovu koje se tereti vlasnik M&V-a pred sudom za prekšaje.

Uprava za nekretnine svoje prvobitno rješenje je ispravilo zaklljučkom.

Predstavnici lokalne vlasti ostali su pri tvrdnjama da su postupali zakonito, a da je viši- javni interes bio izgradnja autoputa na placu koji je predmet spora,

Započeta rasprava u sudu biće nastavljena 14. maja u 8.30 časova.

Kao pile u kučinu...

"Ovu sudsku farsu režirao je Miomir Mugoša, a drugi obnovljeni postupak nema nikakvog pravnog osnova. Ja sam danas očekivao zahvalnicu od ovog suda jer sam spriječio nezakonitost, a ovaj sud sad imao problem kako da izađe iz ovoga. Pametna je sutkinja Kaluđerović, kojoj u sličnom postupku predmet drži u fioci, koja joj je najsigurnija priča, i ne pada joj na pamet da ga otvara. Prosto mi je žao zarobljeno sudstvo i tužilaštvo, jer upravo zbog situacije u koju je Mugoša doveo sud, razumijem što mu pojedini predsjednici sudova ili sudije prijete jer su dovedeni u neprijatnu situaciju, pravno neodrživu iz koje ne mogu da izađu. Uhvatio sam gradonačelnika u krađu, a sudstvo da je zarobljeno, kao pile u kučinu. Htjelo bi da se oslobodi, ali ne može", izjavio je je Miličković nakon izlaska iz sudnice.

Bonus video: