Zlato Nikoli Gušiću, bronza za Tanju Božović

Sjajan rezultat ostvarila je i mlada Mina Lješković - iako je rođena 1995. godine, u kategoriji do 52 kilograma je bila sedma
156 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Gušić, Foto: Www.eju.net
Nikola Gušić, Foto: Www.eju.net
Ažurirano: 02.04.2012. 09:53h

Nakon Marka Radulovića, još jedan crnogorski reprezentativac je osvojio zlato na Evropskom kupu u Sarajevu - supertalentovani Nikola Gušić dominantno je trijumfovao u kategoriji do 66 kilograma.

Sjajan vikend u dvorani „Huan Antonio Samaran” (bivša „Zetra”) zaokružila je Tanja Božović, koja je u kategoriji do 57 kilograma osvojila bronzu.

Crna Gora je tako nastup u glavnom gradu Bosne i Hercegovine završila sa po dva zlata i bronze (treći je bio i Nikola Vulević), pa je u konkurenciji 15 zemalja bila četvrta, iza Rusije, Velike Britanije i Hrvatske, a ispred Slovenije, Belgije, Njemačke, Mađarske, Srbije...

Gušić je u 1. kolu savladao Hrvata Andriju Lisjaka, u 2. je bio bolji od Belgijanca Tomasa Lisensa, da bi u okršaju za polufinale nadjačao Kristijana Štadlbauera iz Austrije.

Biser Akademika je potom srušio još jednog Hrvata, petoplasiranog sa posljednjeg Svjetskog prvenstva Bernarda Azinovića, da bi u finalu savladao Iliju Ciganovića iz Srbije.

Tanja Božović je u prvom meču poražena od Britanke Koni Ramzi, koja je stigla do finala i povukla reprezentativku Crne Gore u repesaž.

A u njemu su redom padale Ivana Rikalo (BiH), Manon Durbah (Luksemburg) i Manja Kropf (Slovenija), da bi u okršaju za 3. mjesto nadmašila i Jekatarinu Elizarovu iz Rusije.

Sjajan rezultat ostvarila je i mlada Mina Lješković - iako je rođena 1995. godine, u kategoriji do 52 kilograma je bila sedma.

Na startu je poražena od bronzane Austrijanke Ane Deng, da bi u repesažu savladala Bosanku Selmu Sejdinović, prije nego što je izgubila od još jedne osvajačice bronzane medalje, Ruskinje Natalije Sinjicine.

U istoj kategoriji su nastupile i Marija Kipa i Valentina Gardašević, ali su odmah na startu izgubile od Austrijanke Marije Borneman, odnosno Lote Deno iz Belgije.

U prvim mečevima i glavnog žrijeba i repasaža su zaustavljeni Vuk Nikčević (do 60 kg), te Ilija Vukotić i Edvin Kalač (do 73). Sandra Đaletić (do 48) je eliminisana na startu, nakon poraza od Šarlot Fabron iz Francuske.

Bonus video: