Kozmetika: Biljna ulja za energiju

Vrućina pospješuje znojenje tako da toksini isplivavaju na površinu. Prislanjanjem kesice s biljem na mjesta koja tretiramo, izvodi se smirujuća masaža koja se preporučuje kod bolova mišića.
0 komentar(a)
Ažurirano: 03.04.2012. 13:36h

Rukama, palčevima, prstima, laktovima, podlakticama, koljenima i stopalima, maserka vrši pritisak na akupunkturne tačke. Na taj način se pospješuje ravnomjeran protok energije.

Školovana maserka koncentriše se na svoje disanje i tretman, jer dodirom, svoj mir prenosi na klijenta. Ljekovito bilje igra važnu ulogu za kozmetičku i medicinsku primjenu. Njegov zadatak je da smiri napetost, koja pospješuje održavanje zdravlja i usmjeri je na određena mjesta.

Ljekovita biljka bolus kod nas je poznata pod nazivom biljni pečat. Pamučna kesica napunjena biljem i začinima potapa se u vruću vodu ili se drži u vodenoj pari.

Vrućina pospješuje znojenje tako da toksini isplivavaju na površinu. Prislanjanjem kesice s biljem na mjesta koja tretiramo, izvodi se smirujuća masaža koja se preporučuje kod bolova mišića. Ukoliko se kesica stavi samo na određena mjesta, ovim tretmanom oslobađaju se napeti mišići, pospješuje se prokrvljenost.

Omiljeni tretman za cijelo tijelo je pakung od ljekovitog bilja koji se proizvodi od mineralnog blata. Nakon nanošenja, tijelo se umotava u foliju.

Učinak koji nastaje znojenjem, oslobađa tijelo od, do tada u tijelu zatvorenih, otrovnih materija koje zatim isplivavaju.

Topla masaža, odnosno biljna ulja, imaju važnu ulogu kako bi se poboljšalo djelovanje tretmana i ponovo se uspostavio unutrašnji sklad.

Bonus video: