Miljković se oprostio od reprezentacije Srbije

„Jednom je do toga moralo da dođe, to svi znaju. Sebe sam uvijek maksimalno davao državnom timu i znam da mi niko ništa ne zamjera”, istakao je Miljković za „Sport”
65 pregleda 0 komentar(a)
Ivan Miljković, Foto: Www.cev.lu
Ivan Miljković, Foto: Www.cev.lu
Ažurirano: 31.03.2012. 09:15h

Jedan od najboljih odbojkaša svijeta završio je reprezentativnu karijeru - Ivan Miljković je za „Sport” potvrdio da se oprostio od dresa Srbije.

Ivan Grozni se nije našao na spisku selektora Igora Kolakovića za Svjetsku ligu i kvalifikacije za Olimpijske igre, ali niko nije pomislio da je završio sa reprezentacijom.

„Trenutno su mi prioritet neke privatne stvari i to mi je ispred reprezentativnih akcija. I to ne samo prve dvije koje slijede. Ovo je definitivan kraj. Utakmica i posljednji poen koji sam napravio na Svjetskom kupu u Japanu, protiv Amerikanaca, bio je i završni u reprezentativnom dresu”, rekao je Miljković za „Sport”.

Iako ga nema na spisku za prve dvije akcije aktuelnog evropskog prvaka, mislilo se da će Miljković nastupiti u Londonu ako njegovi saigrači izbore plasman. Od toga, međutim, neće biti ništa...

„Nema šanse. Bilo bi nekorektno da neko od mladih igra na dva takmičenja, obezbijedi odlazak u London, pa da mu ja kasnije uzmem mjesto. Ovo je moja konačna odluka”.

Miljković je još davno rekao da će se povući tiho. Upravo se to i desilo, a za mnoge je ta odluka došla kao grom iz vedra neba.

„Jednom je do toga moralo da dođe, to svi znaju. Sebe sam uvijek maksimalno davao državnom timu i znam da mi niko ništa ne zamjera. Bilo je lijepo sve vrijeme, takmičenja, medalja, ali došao je čas da se pozdravimo”, istakao je Miljković.

Bonus video: