Joksimović: Draž je veća jer je bilo teže

"Zadovoljni smo, jer smo osvajanjem duple krune ispunili cilj od prije početka sezone, istina u težim okolnostima. Time je i draž veća, jer titula dobija na značaju", kaže Joksimović
71 pregleda 0 komentar(a)
Budvanska rivijera, Foto: Vesko Belojević
Budvanska rivijera, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 31.03.2012. 08:48h

Nakon dva monotona finala plej-ofa u prethodne dvije sezone, završena u tri meča sa maksimalnim rezultatom, ovogodišnje doigravanje za titulu je bilo, konačno, interesantno. Budućnost je pošteno namučila Budvansku rivijeru, ali su Budvani, na kraju, opravdali ulogu favorita i sa 3:1 u pobjedama osvojili četvrtu uzastopnu titulu.

"Za odbojkašku publiku, koja je bila u dvoranama i gledala utakmice kraj malih ekrana, ova finalna serija je sigurno predstavljala užitak za gledanje. Mi smo očekivali lakši posao u finalu, i zato moram da izrazim velike komplimente Budućnosti na prikazanim igrama. Jednostavno, stavila je do znanja da je strategija koju je imala svih ovih godina i forsiranje mladih igrača, bila ispravna, što je kulminiralo ovako neizvjesnim finalem", kaže za „Vijesti” trener Budvana Ivan Joksimović.

Nakon maksimalne pobjede u prvom meču, Rivijera je poražena u drugom, dok je u trećem okršaju gubila 20:16 i 23:20 u 3. setu, pri rezultatu 1:1. Uz seriju odličnih servisa Vojina Ćaćića, Budvani su se izvukli u tom dijelu igre, dobili meč, a onda nešto slično ponovili i u četvrtom duelu, kada su nadoknadili 21:24 u 1. setu…

"Nije bilo lako odbraniti titulu, jer smo sa druge strane mreže imali kvalitetnog protivnika, koji je došao do prave igre u završnici sezone, kad je trebalo. Mislim da će odbojka najviše izgubiti ako se trend ovakog finala ne nastavi. Neizvjesnim utakmicama uspjeli bismo da vratimo publiku u dvorane. U svakom slučaju, zadovoljni smo, jer smo osvajanjem duple krune ispunili cilj od prije početka sezone, istina u težim okolnostima. Ali, time je i draž veća, jer titula dobija na značaju".

Prema riječima Joksimovića, predstojeća pauza biće iskorišćena za „dobru i detaljnu analizu učinka svih pojedinaca”. Pod ugovorom i za sljedeću sezonu su jedino Ćaćić, Stevanović, Papović i juniori. Ugovori su istekli Daboviću, Rašoviću, Markoviću, Raiču, Ćuku i Čediću.

"Nakon detaljne analize, počećemo da sklapamo mozaik za sljedeću sezonu. Rano je pričati o pojačanjima, o odlascima, o timu koji će igrati sljedeće sezone, ali je i pravo vrijeme da krenemo u formiranje tima koji će dostojno reprezentovati crnogorsku odbojku na međunarodnoj sceni. Sa svima će biti obavljeni razgovori, vidjećemo u kolikoj mjeri će se poklopiti ambicije jednih i drugih. Sa onima kojima je istekao ugovor postoje obostrana pozitivna razmišljanja da se nastavi saradnja, ali prvo analizom treba doći do nekih pravih ocjena ko zadovoljava, a ko ne, potrebe kluba za narednu sezonu", kaže Joksimović.

Trofeji su motiv više

Nakon tri i po uspješne godine u arapskim zemljama i titule u Al Ainu (Ujedinjeni Arapski Emirati), Joksimović se „upisao” i na domaćoj sceni. Kada je 9. februara na klupi Budvanske rivijere naslijedio Veselina Vukovića, „u obavezu” je dobio odbranu oba domaća trofeja, i nije omanuo, a titulu je proslavio u rodnom gradu i protiv kluba u kojem je počeo igračku i trenersku karijeru...

"Ovi trofeji imaju posebno mjesto u mojoj karijeri. Dugo godina sam radio sa mlađim kategorijama, ovo mi je prva sezona sa seniorima na klupskom nivou, ne računajući reprezentativnu karijeru, tako da su ovi prvi trofeji posebno značajni za mene. To mi je motiv više za dalje dokazivanje sa klubom, i naravno obaveza više da se ne zadovoljavam postignutim, već da težim većim ciljevima", ističe mladi i talentovani 37-godišnji stručnjak.

Dabović: Četvrti meč je bio najbolji

"Četvrti meč finalne serije bio je najbolji unazad ne znam ni sam koliko godina. Stvarno mi je drago zbog pobjede, posebno što smo odigrali tako kvalitetnu utakmicu, kao što je i Budućnost. Bilo je lijepih poena, nešto više od uobičajenog broja navijača u dvorani je moglo da vidi ljepšu odbojku, zbog čega mi je baš drago. Lijepo je i bilo zaključiti sezonu takvom igrom, tako da čestitam mojoj ekipi. Drago mi je i zbog igrača Budućnosti koji stvarno stasavaju i želim im sve najbolje u budućnosti. Idemo na zasluženi odmor", rekao je tehničar Rivijere, Simo Dabović.

Bonus video: