Crnogorski atletičari 23. maja u Elbasanu

120 pregleda 0 komentar(a)
Atletski savez Crne Gore, Foto: ASCG
Atletski savez Crne Gore, Foto: ASCG
Ažurirano: 18.05.2018. 19:35h

Selekcija crnogorskih atletičara nastupiće 23. maja u albanskom Elbasanu na tradicionalnom međunarodnom mitingu zajedno sa atletičarima iz Makedonije, Albanije i Kosova i Crne Gore, saopšteno je iz Atletskog saveza Crne Gore.

Kako je saopšteno, u muškoj i ženskoj konkurenciji održaće se 20 disciplina.

Iz Crne Gore nastupiće predstavnici iz atletskih klubova Lim, Berane, Jedinstvo, Rudar, Podgorica, Bar i Mornar.

Ukupno će nastupiti 14 naših atletičara, u pratnji pet trenera.

Predstavnici četiri atletska saveza će 22. maja u Tirani održati sastanak sa predsjednikom Evropske atletske federacije Sveinom Arneom Hansenom i predsjednikom Balkanske atletske federacije Dobromirom Karamarinovim "oko dalje saradnje zemalja regiona i definisanja jednog takmičenja pod pokroviteljstvom Evropske atletske federacije za takmičare iz ove četiri zemlje".

Prije toga, kako je saopšteno iz ASCG, u subotu je na programu sedmo Otvoreno prvenstvo Crne Gore u Planinskom trčanju koje će se održati u Kruševicama nadomak Nikšića, gdje će se takođe, po drugi put, održati drugi Memorijal u bacanju kugle inžinjer Vukašin Žižić.

"Organizator ovih takmičenja je AK Nikšić, a podršku u organizaciji mitinga u bacanju kugle pruža i porodica Žižić. Oba takmičenja održavaju se na Kruševici", navodi se u saopštenju. Prvenstvo Crne Gore u planinskom trčanju planirano je da počne u 10 časova,a bacanje kugle oko 12 sati.

Na ovim takmičenjima nastupiće preko 100 takmičara.

"U nedjelju je u Pljevljima, sa početkom u 15 časova na novom atletskom stadionu, poslije skoro jedne decenije, planirano je da se održi prvo zvanično Prvenstvo u Crnoj Gori, nakon izgradnje atletskog stadiona. Biće to Prvenstvo Crne Gore za mlađe pionire/ke koje organizuje AK Rudar, uz učešće 100 takmičara iz 14 atletskih klubova", navodi se u saopštenju ASCG.

Bonus video: