Ljuljđuraj oslobođen optužbi da je švercovao marihuanu

Bojović i Camaj ranije su se nagodili sa tužilaštvom i pristali da robijaju po godinu zbog šverca marihuane
776 pregleda 2 komentar(a)
Željko Đukanović, Foto: Filip Roganović
Željko Đukanović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 18.05.2018. 19:25h

Emaneuel Ljuljđuraj (23) oslobođen je optužbi da je krajem septembra 2017. godine sa Benardom Bojovićem (20) i Vilsonom Camajem (21) švercovao marihuanu.

To je odlučila sutkinja Višeg suda Vesna Moštrokol, saopštio je “Vijestima” branilac Ljuljđuraja, advokat Željko Đukanović.

Bojović i Camaj ranije su se nagodili sa tužilaštvom i pristali da robijaju po godinu zbog šverca marihuane.

Njih trojicu tužilaštvo je teretilo da su u Tuzima, 29. septembra 2017. godine “golfom” prevozili 42,9 kilograma marihuane.

Prema optužnici, Bojović je tog dana drogu prevozio Camajevim automobilom, a Ljuljđuraj je bio na mjestu suvozača. Nakon što je policija pokušala da ih zaustavi, pobjegli su, a potom drogu bacili u dvorište kuće Noša Margiljaja u Tuzima.

Đukanović je “Vijestima” rekao da je tužilac promijenio činjenični opis dispozitiva optužnice i Ljuljđuraju stavio na teret da je 29. septembra upravljao automobilom kojim je prevožena droga.

“Međutim, Bernard Bojović u sporazumu o priznanju krivice kaže da je on upravljao automobilom, taj sporazum postaje pravosnažan, što nadalje znači da otpada optužnica, jer ne mogu obijica voziti automobil istovremeno. Pri tom, policajci koji su zaustavljali automobil vidjeli su samo jedno lice u kolima”, kazao je Đukanović.

On je u završnim riječima kazao da sa stanovišta odbrane stepen dokazanosti krivice ne počiva ni na nivou posrednih dokaza.

“Smatramo da izmijenjeni dispozitiv optužnice ne stoji, prvostepeno iz razloga jer imamo lice koje je već osuđeno za izvršenje ovog krivičnog djela”, kazao je Ljuljđurajev branilac.

Objasnio je i da opis okrivljenog, kog su policajci vidjeli da bježi, apsolutno ne odgovara fizičkom izgledu njegovog branjenika.

Bonus video: