Cetinje: Policija sumnja da je šef Komunalnog krao iz kase

Troje su osumnjičeni da su nanijeli štetu JKP Cetinje, u iznosu od oko 56.000 eura
258 pregleda 0 komentar(a)
draganic, Foto: Dps
draganic, Foto: Dps
Ažurirano: 28.03.2012. 18:01h

Cetinjska policija podnijeće krivične prijave protiv direktora JKP-a u tom gradu Željka Draganića (49), šefice računovodstva Leonide Đonović (50) i blagajnice Rajke Kovačević (51) zbog sumnje da su naniejli 56.000 eura štete tom preduzeću.

Policija vjeruje da su Draganić i Đonović falsifikovali službene isprave, a da je blagajnica na osnovu tih, kako se sumnja lažnih papira, zloupotrijebila službeni položaj i isplaćivala novac iz kase preduzeća.

Inspektori su krajem januara dokumentaciju Javno komunalnog preduzeća tražili na uvid na osnovu saznanja da je unutar firme došlo do moguće zloupotrebe prilikom sačinjavanja i formiranja poslovnih papira ali i isplate zarada zaposlenih.

Policija je u protekla dva mjeseca pregledala dokumentaciju za 2010. i 2011. godinu, a posebno im je bila interesantna isplata novčanih naknada po osnovu službenih putovanja u Crnoj Gori i inostranstvu zaposlenih u JKP Cetinje.

“Prilikom provjere dokumentacije došlo se do sumnje da je u toku 2010. i 2011. godine, po naređenju direktora JKP Cetinje i kako se sumnja, po odobrenju šefice računovodstva, osumnjičena blagajnica sačinila 169 fiktivnih naloga za službena putovanja”, navodi se u saopštenju policije.

U toku istrage policije sumnja se da je blagajnica, po naređenju Draganića i Đonovićeve, sačinila i 169 fiktivnih naloga za isplatu novca po osnovu dnevnica za službena putovanja zaposlenih u cetinjskom JKP-u.

“Sumnja se da su znali da službena putovanja, na koja se nalozi odnose, nisu ostvarena”, saopštila je policija.

U krivičnoj prijavi piše i da su Draganić, Đonovićeva i Kovačevićeva osumnjičeni da su sebi ili drugima na ovaj način “omogućili sticanje protivpravne imovinske za oko 56.000 eura”.

U toku istrage policije uzete su izjave od osumnjičenih, a predmet sa krivičnim prijavama, po skraćenoj proceduri, biće podnijeti Osnovnom tužilaštvu na Cetinju. Osim izjava policija je uzela i spornu poslovnu dokumentaciju, koju će tužilaštvo uzeti u razmatranje.

Komunalno preduzeće na Cetinju zapošljava sedamdeset radnika za čije se plate mjesečno izdvaja oko 50.000 eura, a ovo preduzeće godišnje za gorivo izdvaja oko 40.000 eura.željko draganmićželjko draganmž

Bonus video: