Pripadnici Šarićeve grupe priznali da su švercovali kokain

Tužilac je najavio da bi uskoro moglo da bude zaključeno još nagodbi sa pripadnicima Šarićog klana
0 komentar(a)
Ažurirano: 28.03.2012. 12:55h

Pripadnici kriminalne grupe odbjeglog Darka Šarića, njih šest, nagodila su se sa srpskim Tužilaštvom za organizovani kriminal i priznali učešće u švercu više od dvije tone kokaina iz Latinske Amerike u zapadnu Evropu u oktobru 2009. godine u zamjenu za blaže zatvorske kazne.Te kazne se kreću od dvije godine i devet mjeseci do deset i po godina.Sporazum o priznanju krivice sa Tužilaštvom zaključili su optuženi Miloš Pandrc (30), Marko Vorotović (32), Dejan Rakić (36), Nikola Pavlović (32), Aleksandar Miodrag (31) i Miloš Krpović (36), rekao je tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević.Tužilac je najavio da bi uskoro moglo da bude zaključeno još nagodbi sa pripadnicima Šarićog klana, prenio je Tanjug.Prema riječima tužioca, Pandrc je za deset i po godina zatvora priznao da je bio pripadnik Šarićeve grupe za koju je krijumčario kokain na području Brazila 2008. i u Urugvaju oktobra 2009, koji je zaplijenjen u akciji Balkanski ratnik.Prema sporazumu, trajno mu se oduzimaju dva stana na Novom Beogradu i u Filmskom gradu i automobil Audi 6.

Vorotović je zbog istih krivičnih dela prihvatio kaznu od devet godina zatvora. Sa Rakićem je zaključen sporazum po kome je priznao zločinačko udruživanje i stavljanje u promet opojnih droga i saglasio se da za ova djela dobije kaznu od osam godina, kao i da mu trajno budu oduzeta dva automobila.Pavlović se sa tužilaštvom nagodio da prizna ista krivična djela i da mu se za njih izrekne kazna od osam godina.

Miodrag je u sporazumu sa tužilaštvom priznao da je bio pripadnik Šarićeve grupe i da je bio umiješan u šverc kokaina u Brazilu 2008, kada je preneo 250 hiljada EUR iz Srbije u Brazil.Tužilaštvo i Miodrag su se saglasili da mu se za učinjena krivična dela izrekne jedinstevena kazna od četiri godine zatvora.

Sa tužilaštvom se sporazumeo i Krpović priznajući da je bio pripadnik Šarićeve grupe i da je izvršio krivično djelo falsifikovaje isprava u pomaganju, zbog čega mu je određena kazna od dvije godine i devet mjeseci.Specijalni sud je odlučio da u odnosu na ostale optužene pripadnike Šarićeve "kokainske grupe"objedini sve postupke u jedan proces i nastavi suđenje u skladu sa novim Zakonikom o krivičnom postupku.

Galerija

Bonus video: