Ovo su znaci njegove ljubavi

Neki muškarci na ljubav gledaju kao na prolaznu stvar, dok drugi ulaze u veze s nadom da su našli onu pravu i da će njihov odnos potrajati.
206 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 28.03.2012. 16:25h

Ni muški rod nije imun na snažna osjećanja koji su rezultat zadovoljenja osnovnih emocionalnih potreba, ali činjenica je da oni svoju ljubav iskazuju na drugačiji način nego što to čine žene, a takođe je i drugačije tumače.

Čovjek vrijedi onoliko koliko vrijedi njegova riječ

Većina muškaraca smatra da izgovaranjem "volim te" na neki način daju obećanje svojim partnerkama kako ih neće iznevjeriti pa se samim tim obvezuju na odnos bez previše grešaka, što u njima izaziva strah od neuspjeha, piše Index.

Taj je strah pojačan upravo zbog činjenice da bi se neuspjeh mogao dogoditi u trenutku kad su emocionalno ranjivi. To posebno predstavlja problem onima koji vole da dominiraju i stvari drže pod kontrolom jer su svjesni rizika kojim se izlažu prilikom ulaska u vezu. Sa te dvije male riječi obvezuju da će biti uz nas u dobrim i lošim trenucima, a ako nas iznevjere - znaju da će patiti i oni sami.

Neki muškarci na ljubav gledaju kao na prolaznu stvar, dok drugi ulaze u veze s nadom da su našli onu pravu i da će njihov odnos potrajati. Na taj fenomen različito gledaju u različitim fazama života. Ali, ne znači da te ne voli samo zato što to ne ponavlja gotovo mehanički.

Njegovo vrijeme

Možda će ti ljubav iskazivati materijalnim stvarima; kupovati ti cveće, plišane igračke i čokolade. Ali nemoj misliti da te frajer voli samo zato što ti je nešto kupio. Mnogi od njih to smatraju uobičajenim kad su u vezama, odnosno kupuju ti stvari zato što "moraju" kako bi na njih gledala kao na dobre i pažljive momke.

Obrati pažnju na njegovo vrijeme jer to je najveći poklon koji ti on može dati. Kad muškarac provodi više vremena sa tobom nego što to čini sa porodicom i prijateljima, zapravo ti govori da te voli.

Izabrao je da pokloni svoje slobodno vrijeme tebi, što bi značilo da je u tome trenutku zanemario mnoge druge privlačnosti koje su mu se nudile, kao što je roštilj sa prijateljima.

Suptilni znaci

Postoje suptilni znaci kojima ti daje do znanja da mu je stalo. "Volim te" ti govori u trenutku kad se zauzme za tebe u neprijatnoj situaciji, kad zbog tebe ode negdje gdje mu ne odgovara, kad te prilikom planiranja nečega stavi na prvo mjesto, kad s tobom posjećuje tvoju rodbinu itd.

Kad radi sve te stvari, smatra kako su riječi suvišne i vjeruje da ćeš dešifrovati poruke koje ti šalje. Nažalost, poruke često budu "izgubljene u prevodu".

Bonus video: