Kipranin prijavio da ga je u kladionici zarobilo 12 Crnogorki

Djevojke su kazale “Vijestima” da su zvale Kipranina da razgovaraju u prostorijama kladionice
95 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 27.03.2012. 23:28h

Dvanaest djevojaka navodno je u utorak oko 20 časova zatvorilo u kladionici “Scorebet” na Starom aerodromu vlasnika Kipranina Nikosa Aristesa.

Aristes je zvao policiju i prijavio dvanaest djevojaka koje su zaposlene u njegovim kladionicama.

Djevojke su kazale “Vijestima” da su zvale Kipranina da razgovaraju u prostorijama kladionice.

“Zvale smo ga da dođe da razgovara sa nama, jer ima 40 hiljada neplaćenih obaveza prema zaposlenima, prema T-comu, i drugih obaveza koje nije isplatio. Ova kladionica je startovala 12. oktobra. Do sada je solidno funkcionisala. Prije nekoliko dana smo obaviještene da će osam kladionica “Scorebet” koliko ih ima u Crnoj Gori biti zatvorene. Međutim, doprinosi zaposlenih za prošli i ovaj mjesec nijesu isplaćeni, tako da sa obzirom na to da Aristes nije objavio stečaj vjerovatno pokušava da pobjegne na Kipar”, tvrdi Jelena Terić, izvršna direktorka “Scorebeta”. Ona dodaje da joj je Kipranin tražio pečat firme, koji mu nije dala.

Kladionice otvorene radi pranja novca?

“Tražio mi je pečat, koji mu nijesam dala jer mislim da se bavi nelegalnim stvarima i da samo hoće da nas prevari i da zbriše. Šta će njemu pečat koji se koristi u Crnoj Gori na Kipru. Vjerujem da su ove kladionice u našoj zemlji bile otvorene radi pranja novca”, navodi Terić.

“Zvale smo ga da dođe da razgovara sa nama, jer ima 40 hiljada neplaćenih obaveza prema zaposlenima, prema T-comu, i drugih obaveza koje nije isplatio"

On je istakla da je Aristes pred nekoliko djevojaka rekao da je duplirao pečat firme, tako da mu nije potreban onaj koji je kod nje.

“Nije tajna da Kipranin voli žensko društvo. Nije mi jasno zašto je odlučio da ugasi kladionice, mada kao razlog za to je naveo da nije zadovoljan poslovanjem”, kazala je Terić. On je istakla da je jedna od radnica koja je bila u bliskim odnosima sa Aristesom napustila prostorije sa njim.

“Vijesti” su kontaktirale Kipranina koji je napustio prostorije nakon što je došla policija, međutim on nije želio da komentariše sukob sa zaposlenim Crnogorkama.

Djevojke spremaju tužbu

Dvanaest djevojaka je u utorak oko 22 časa otišlo u PJ Podgorica da prijave Kipranina Nikosa Aristesa zbog poslovnih malverzacija i sumnje da pokušava da ih prevari i pobjegne. One su međutim, upućene na Privredni sud.

“Direktorici je rečeno da nijesu nadležni, i uputili su nas da podnesemo prijavu protiv Kipranina i uz pomoć nadležne institucije Privrednog suda pokušamo da riješimo naš spor, kazala je sinoć Dragana Sekulić, jedna od zaposlenih u kladionicama “Scorebet”. Sumnjamo da je vlasnik kladionice napravio drugi pečat firme, nakon što je direktorka odbila da mu preda orginalni, što je i priznao pred nama. Sumnjamo da se priprema protivpravno iznošenje imovine “Scorebet” Crna Gora. Prijavljujemo ga i zbog nezakonitog davanja otkaza preko servera i brisanja istih... između ostalog piše u prijavi koju je da podnesu zaposlene.

Galerija

Bonus video: