Osumnjičen za pljačku pošte: Pucao i ukrao automobil da pobjegne?

Policija u potrazi Ljucom Markovićem (37) iz Grahova
331 pregleda 0 komentar(a)
Pošta Grahovo, Foto: Svetlana Mandić
Pošta Grahovo, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 18.05.2018. 14:38h

Nikšićka policija podnijela je krivičnu prijavu protiv Ljuce Markovića (37) iz Grahova, zbog sumnje da je 21. marta prošle godine pokušao da opljačka poštu u tom kraju.

Toga dana nepoznata osoba sa fantomkom na glavi i automatskom puškom je pokušala da od radnice Nade Kilibarde oduzme veću količinu novca. To mu nije pošlo za rukom jer je Kilibarda uspjela da zaključa metalnu kasu u kojoj se nalazio novac, izađe iz objekta i zaključa poštu i razbojnika. On je nakon toga ispalio jedan metak, odvalio metalne rešetke na prozoru i pobjegao.

Prilikom bjekstva je ispred marketa koji je udaljen od pošte pedesetak metara uz prijetnju oružjem prisilio vozača V.M. da izađe iz vozila marke „Fiat“ nakon čega je pobjegao u nepoznatom pravcu. Policija je vozilo našla na makadamskom putu u mjestu Trešnjevo, opština Cetinje.

Viši državni tužilac u Podgorici je događaj kvalikifovao kao krivična djela razbojništvo u pokušaju, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i oduzimanja vozila.

„Marković se od momenta izvršenja predmetnih krivičnih djela nalazi u bjekstvu, a prema saznanjima sa kojima raspolažemo ne nalazi se u Crnoj Gori. Lice se potražuje kako na nacionalnom, tako i na međunarodnom planu zbog prethodno počinjenog drugog krivičnog djela“, naveli su iz policije.

Policija preduzima intezivne mjere i radnje na lociranju lica i njegovom hapšenju.

Bonus video: