Uprava carina: Oduzeta neprijavljena roba u vrijednosti od 3.616 eura

Protiv fizičkih lica G.B. i M.B. izdat je Prekršajni nalog, a roba koja je predmet carinskog prekršaja je oduzeta uz izdavanje potvrde
109 pregleda 0 komentar(a)
Carina Srbija, Foto: BETAPHOTO
Carina Srbija, Foto: BETAPHOTO
Ažurirano: 27.03.2012. 17:54h

Službenici Odsjeka za suzbijanje krijumčarenja Uprave carina (UC) oduzeli su neprijavljenu robu komercijalnog karaktera u vrijednosti od 3.616 eura.

Oni su u mjestu Tutići, opština Mojkovac, prilikom detaljnog pregleda kombi vozila bjelopoljskih registarskih oznaka, pronašli veću količinu tekstilne robe, obuće i druge robe čija je vrijednost procijenjena na oko 3.616 eura.

Pronađena roba je vlasništvo fizičkih lica G.B. i M.B. koji za navedenu robu nijesu posjedovali dokumentaciju niti komercijalnu ispravu, o vrsti porijeklu i količini pronađene robe.

"Ovakvim postupanjem počinjen je prekršaj u skladu sa članom 240 stav 1 tačka 1 Carinskog zakona zbog neprijavljivanja robe koja se unosi u carinsko područje Crne Gore graničnoj carinarnici", saopšteno je iz Uprave carina.

Protiv fizičkih lica G.B. i M.B. izdat je Prekršajni nalog, a roba koja je predmet carinskog prekršaja je oduzeta uz izdavanje potvrde.

Bonus video: