Rašoviću dvije godine i 11 mjeseci zbog šverca marihuane

Policija je takođe 1. decembra, prilikom pretresa njegove kuće u Fundini, pronašla i oduzela poluautomatsku pušku “papovku”
76 pregleda 0 komentar(a)
kotor marihuana, Foto: Uprava policije
kotor marihuana, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 27.03.2012. 14:03h

Podgoričanin Božidar Rašović (44) osuđen je na dvije godine i jedanaest mjeseci zatvora zbog šverca oko dvadeset kilograma marihuane.

Nakon presude, krivično vijeće Višeg suda u Podgorici kojim je predsjedavao sudija Predrag Tabaš, produžilo je pritvor okrivljenom jer se radi o „specijalnom povratniku“ koji je osuđivan na godinu i po zatvora za isto krivično djelo 2002. godine.

“Na osnovu jasnog priznanja okrivljenog sud je nesumnjivo utvrdio činjenice. Prilikom odmjeravanja visine zatvorske kazne, sud je imao u vidu da je Rašović narušenog zdravlja, te da je operisao srce. Otežavajuće za njega, je činjenica da je u svrhu prodaje nabavio skoro 20 kilograma marihuane”, kazao je sudija.

Policijski službenici su 1. decembra 2011. u podgoričkom naselju Konik u Ulici braće Ribara, u vozilu kojim je upravljao Rašović, pronašli 39 pakovanja marihuane ukupne težine 19 kilograma i 325 grama.

Droga je, po ocjeni sudije Tabaša, bila namijenjena daljoj prodaji.

Policija je takođe 1. decembra, prilikom pretresa njegove kuće u Fundini, pronašla i oduzela poluautomatsku pušku “papovku”.

Osim krivičnog djela „neovlašćene proizvodnje, držanja i stavljanja u promet opojne droge“, Rašović je počinio i „nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija“.

Bonus video: