Ova žena je predebela da bi radila

Oboljela je od visokog krvnog pritiska zbog svog nezdravog načina života, iako nije imala nijednu komplikaciju tokom trudnoća.
72 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 27.03.2012. 12:22h

Sara Agintas, nezaposlena majka šestoro djece, teška 210 kilograma, koja troši 250 eura nedjeljno na dostavu hrane, zahtijeva da joj socijalno plati operaciju ugrađivanja. Gospođa Agintas kaže da se ugojila poslije svake trudnoće jer joj je bilo preteško da drži dijetu i zato što vježbe "bole". Priznaje da ne može da radi jer je predebela da bi mogla da sjedne u kancelarijsku stolicu i može da stoji samo dva minuta odjednom.

Jedan od razloga zašto gđa Agintas želi da smanji težinu je to što želi da ode na odmor, ali bi joj trebala dva mjesta u avionu.

Njen muž i šestoro djece primaju 20300 eura godišnje kao socijalnu pomomoć. Ona je prvi put zatrudnjela kad je imala 17 godina, i kaže da je uživala u trudnoći, jer je oduvijek željela da bude majka.

Međutim, tada je stekla nezdravu žudnju za brzom hranom koja je učinila da njena težina ide gore-dolje kroz sljedećih pet trudnoća.

Njena djeca su odrasla na brzoj hrani i gđa. Agintas kaže: "Oni jedu isto što i ja - tijesto i grickalice. Bila sam lijena - bilo je lakše nazvati dostavu hrane nego kuvati. Dajem im čips četiri puta nedeljno."

Oboljela je od visokog krvnog pritiska zbog svog nezdravog načina života, iako nije imala nijednu komplikaciju tokom trudnoća. Priznaje da je tokom posljednjih mjeseci trudnoće pila po 12 malih konzervi piva dnevno ali insistira da je to bilo bezbijedno jer ga je razvodnjavala sa ledom.

Gđa. Agintas, koja sada ima 210 kilograma sada pati od artritisa, dijabetesa i astme i vjeruje da je želudačni bajpas njena poslednja i jedina šansa.

"Ne mogu da priuštim ličnog trenera ili operaciju za gubljenje težine - potrebna mi je pomoć od poreskih obveznika. Znam da je moja krivica što sam debela, ali moj apetit u trudnoći mi nije dao da prestanem da jedem", kaže ova nesrećna majka.

Bonus video: