Pokajnici Šariću kopaju jamu

"Iako su tokom godinu i po dana suđenja svi optuženi negirali krivicu i učešće u švercu kokaina, više njih je započelo pregovore sa Tužilaštvom"
0 komentar(a)
Goran Soković i Darko Šarić, Foto: Savo Prelević
Goran Soković i Darko Šarić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 27.03.2012. 08:28h

Samo nekoliko dana nakon što je hrvatska policija u akciji “Mreža” privela desetak osoba iz policijskih i diplomatsko-konzularnih krugova zbog sumnje da su umiješani u izdavanje lažnih pasoša pripadnicima srpskog i crnogorskog kriminalnog podzemlja, javljeno je da Tužilaštvo u Srbiji pregovara o priznanju krivice sa nekoliko pripadnika kriminalne grupe odbjeglog narkobosa Darka Šaraća.

Da Tužilaštvo za organizovani kriminal pregovara sa pripadnicima kriminalne grupe Šarića juče je saopšteno u Specijalnom sudu u Beogradu, a informaciju je prenio beogradski “Blic”. Šarić je optužen za šverc više od dvije tone kokaina iz Latinske Amerike u zapadnu Evropu.

Na molbu tužilaštva, suđenje Darku Šariću u njegovom odsustvu pred Specijalnim sudom, koje je bilo planirano za ponedjeljak, odloženo za srijedu.

"Iako su tokom godinu i po dana suđenja svi optuženi negirali krivicu i učešće u švercu kokaina, više njih je započelo pregovore sa Tužilaštvom poslije suđenja u februaru, kada su branioci Miloša Krpovića iz Prijepolja obavijestili sud da sa tužilaštvom pregovaraju o zaključenju sporazuma o priznanju krivice", piše “Blic”.

Predstavnik tužilaštva poručio je da je tužilaštvo spremno za nagodbe i na okončanje postupka bez daljeg suđenja.

Na suđenju nijesu saopštena imena optuženih sa kojima se pregovara, niti eventualni detalji mogućih nagodbi. Sporazumnim okončanjem krivičnog postupka optuženi priznaje krivicu u zamjenu za blažu kaznu.

"Suđenje ovom dijelu Šarićeve kriminalne organizacije formalno treba da krene ispočetka, prema odredbama novog Zakona o krivičnom postupku. Neophodno je da se prethodno okončaju nagodbe između tužilaštva i optuženih, poslije čega će suđenje biti nastavljeno", navodi se u tekstu “Blica”.

Bonus video: