Beranac Ervin Tiganj oslobođen optužbi za primanje mita

Prema navodima optužnice koja nije dokazana, predstavljeno je da je Tiganj kao vojnik na službi omogućio većem broju građana da ilegalno pređu granicu
62 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 26.03.2012. 15:10h

Ervin F. Tiganj (35) iz Berana, iz sela Donja Vrbica, oslobođen je od optužbe da je počinio krivično djelo “primanje mita”.

Presudu je u Višem sudu u Podgorici izreklo specijalno vijeće za suđenja iz oblasti organizovanog kriminala kojim je predsjedavao sudija Dragiša Rakočević.

Prema navodima optužnice koja nije dokazana na suđenju, predstavljeno je da je okrivljeni Tiganj kao vojnik na službi u vojnoj pošti Zoganje kod Ulcinja, kao vođa patrole sa karaule Fraskanjel na državnoj granici prema Republici Albaniji, u više navrata omogućio većem broju građana da ilegalno pređu granicu iz tadašnje SRJ u Albaniju, te da je za to primio novac.

U optužnici je navedeno da je Tiganj, suprotno odredbama Pravilnika granične službe u periodu od 14. jula do 14. avgusta 1999. godine, omogućio većem broju osoba sa teritorije Opštine Ulcinj da ilegalno pređu državnu granicu iz SRJ u Republiku Albaniju i obrnuto sa robom. Umjesto da ih, nakon ilegalnog prelaska sprovede na karaulu zajedno sa robom, dozvolio im po ranijem dogovoru da ilegalno pređu državnu granicu.

Za ovo je, prema navodma optužnice, kao poklon primio od njih primio pojedinačno i u više navrata neutvrđeni iznos novca da ne bi izvršio službenu radnju koju mora izvršiti

Bonus video: