Todorović osuđen na pet godina i dva mjeseca zatvora

Prema optužnici Lepe Medenice, zamjenika višeg državnog tužioca, Todorović je počinio krivično djelo teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno držanje oružja
255 pregleda 0 komentar(a)
pucnjava Cetinje, Foto: Arhiva Vijesti
pucnjava Cetinje, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 26.03.2012. 15:21h

Vasilije J. Todorović, osuđen je na jednistvenu kaznu od pet godina i dva mjeseca zatvora zbog pokušaja ubistva policijskog inspektora Božidara Kokotovića na Cetinju u martu prošle godine, i nedozvoljenog držanja oružja.

Prvostepenu presudu u Višem sudu u Podgorici izreklo krivično vijeće sudije Branke Bošković. Sud je produžio pritvor okrivljenom.

Prema optužnici Lepe Medenice, zamjenika višeg državnog tužioca, Todorović je počinio krivično djelo teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno držanje oružja. Todorović je 8. marta 2011. godine, oko 14 časova u Cetinju, u naselju Gipos u Ulici Kružni put, sa umišljajem pokušao da ubije Kokotovića i pritom doveo u opasnost život Ivane Vušurović.

Kada je primijetio nailazak inspektora Kokotovića, koji je upravljao vozilom “golf 2”, ulicom Kružni tok u pravcu EI "Obod", Todorović ga je zaustavio. Nakon što je Kokotović, izašao iz vozlla, on je izvadio iza pojasa pištolj, repetirao ga, te potom ispalio sedam hitaca, od kojih su ga dva pogodila u desne polovine grudnog koša, piše u optužnici.

Bonus video: